Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Přehledně: Kde najdete nejlepší česko-slovenské restaurace? A kolik zde stojí menu

Interiér La Degustation Bohême Bourgeoise
poskytnuto La Degustation Bohême Bourgeoise
Stanislav Šulc

Kam v Česku a na Slovensku vyrazit za opravdu dobrým jídlem a vínem? Vybrali jsme ty nejlepší restaurace, za nimiž stojí ti nejzajímavější a nejkreativnější osobnosti v oboru. Společným pojítkem všech podniků přitom je, že využívají lokální suroviny a chutě. Jen s nimi nakládají zcela osobitě. Seznam najdete v magazínu Newstream CLUB 4.

Které restaurace v Česku a na Slovensku jsou těmi nejlepšími? A jak to vlastně zjistit? Odpověď je totiž složitější, než se může zdát.

Můžeme sáhnout po proslulém Michelinském průvodci, který každoročně sestavuje žebříček top restaurací světa. Jenomže jeho porotci zdaleka nenavštěvují všechny země a v některých prověřují jen část trhu.

Z Česka se tak v Michelinském průvodci objevují jen některé pražské restaurace, což by se brzy mělo změnit, protože český stát zaplatil za to, aby se záběr michelinských porotců rozšířil na celou zemi. Na Slovensko zatím porotci nejezdí vůbec, a tak se slovenské restaurace do Michelinského průvodce nedostávají. Podle informací se to mohlo změnit, ale chystanou podporu místní gastroscény chystala ještě předchozí vláda a nestihla ji dokončit, takže tato možnost zatím spadla pod stůl. A nová vláda zatím má jiné priority.

Výběr top českých a slovenských restaurací vyšel v tištěném magazínu Newstream CLUB 4

Jaké české a slovenské restaurace tak patří do světové extratřídy? Zde nabízíme petici z těch, které naplňují nejvyšší standardy, zároveň pracují s místními ingrediencemi, typickými postupy i chutěmi. A dávají jim moderní podobu.

La Degustation Bohême Bourgeoise

KDE: Praha

Šéfkuchař: Oldřich Sahajdák

Cena degustačního menu

Menu 2850 Kč

Vinné párování 1850 Kč

Nealkoholické párování 1150 Kč

Podívejte se na restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise

Field

KDE: Praha

Šéfkuchař: Radek Kašpárek

Cena degustačního menu

Desetichodové degustační menu    4400 korun

Vegetariánská varianta menu              4100 korun

Vinné párování A                                              5800 korun

Vinné párování B                                              2200 korun

Nealko párování                                               1250 korun

Podívejte se na restauraci Field

ECK Reustaurant

KDE: Bratislava – Devín

Šéfkuchař: Daniel Tilinger

Cena degustačního menu

Menu   105 eur

Vinné párování Roots & Terroir                             65 eur

Vinné párování Grapes & Appelation              85 eur

Juice párování                                                                      55 eur

Podívejte se na restauraci Eck

Gašperov Mlyn

KDE: Batizovce

Šéfkuchař: Jozef Breza

Cena degustačního menu

Menu 99 eur

Vinné párování od 40 eur

Podívejte se na restauraci Gašperov Mlyn

Restaurant Papilio

KDE: Vysoký újezd

Šéfkuchař: Jan Knedla

Cena degustačního menu

10chodové menu 4900 korun

s vinným párováním Privia 7700 korun

s vinným párováním Pavonia 10 500 korun

Podívejte se na restauraci Papilio

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Steak ze svíčkové

Skvělé jídlo i pití. Restaurace Seasons sází na cenově dostupný fine dining

Přečíst článek
Doporučujeme