Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PayPal jde na trh s vlastním stablecoinem, který je navázaný na dolar

PayPal, ilustační foto
PayPal
 ČTK

Americká platební společnost PayPal Holdings uvedla na trh vlastní stablecoin nazvaný PayPal USD se zkratkou PYUSD, který je navázaný na dolar. Snaží se tak podpořit přijetí digitálních měn pro platby a převody měn.

Reklama

PayPal je první velkou finanční společností, která přichází s vlastním stablecoinem, což by mohlo významně podpořit pomalé zavádění digitálních měn pro platby, upozorňují analytici.

Stablecoin je kryptoměna vázaná na nějaké reálné aktivum, jako jsou peníze, zlato nebo kovy. Tím se minimalizuje nestabilita ceny běžná u klasických kryptoměn, takže stablecoin je teoreticky vhodnější pro platby a převody peněz.

Bitcoin (ilustrační foto)

Revolut dočasně pozastaví aktivity s kryptoměnami v USA. Obtížné rozhodnutí, tvrdí firma

Britská finančně technologická společnost Revolut ve Spojených státech pozastaví své aktivity s kryptoměnami. Důvodem je nejistota ohledně regulace kryptoměn v zemi, uvedl server CoinDesk. Zákazníků Revolutu mimo Spojené státy se tento krok netýká. Rozhodnutí tak ovlivní necelé jedno procento klientů Revolutu, kteří obchodují s kryptoměnami.

Přečíst článek

Podle sdělení firmy je stablecoin PYUSD krytý dolarovými vklady a krátkodobými dluhopisy americké vlády. Novou měnu emituje společnost Paxos Trust a k dispozici bude postupně zákazníkům PayPalu ve Spojených státech. Stablecoin PYUSD je navržen tak, aby jej bylo možné kdykoliv směnit za dolary i za jiné kryptoměny dostupné v síti PayPal. Také jej lze použít k financování nákupů.

Generální ředitel PayPalu Dan Schulman se prostřednictvím nové digitální měny snaží upevnit postavení firmy v oblasti digitálních plateb tím, že se spoléhá na technologii, která umožňuje okamžité a levnější převody bez centrálního zprostředkovatele.

Akcie PayPalu za posledních 12 měsíců klesly o více než 33 procent, což je šestý nejhorší výsledek firmy z indexu Nasdaq 100. Nárůst internetových plateb z doby pandemie totiž polevil, uvedla agentura Bloomberg.

Generální ředitel společnosti OpenAI Sam Altman spustil projekt kryptoměny Worldcoin. Přístupový účet nazvaný World ID může zájemce získat pouze po registraci a následném ověření skenem své oční duhovky.

Sam Altman, otec ChatGPT s umělou inteligencí, spustil novou kryptoměnu worldcoin

Generální ředitel společnosti OpenAI Sam Altman spustil projekt kryptoměny Worldcoin. Přístupový účet nazvaný World ID může zájemce získat pouze po registraci a následném ověření skenem své oční duhovky. Firma tak chce pohlídat, že členy budou jen skuteční lidé, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Stablecoiny existují už téměř deset let, ale většinou je používají obchodníci k přesunu digitálních aktiv mezi burzami. Do spotřebitelských plateb pronikly jen omezeně. Podle firmy CoinGecko jsou v oběhu stablecoiny v hodnotě zhruba 126 miliard dolarů, tedy zhruba 2,8 bilionu korun. Největší je USDT firmy Tether Holdings.

PayPal má celosvětově více než 431 milionů aktivních účtů, poprvé spustil služby pro kryptoměny v roce 2020. Uživatelům umožňuje prostřednictvím své platformy nakupovat, prodávat a provádět platby několika tokeny, jako je například bitcoin.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Cena zlata klesla na pětiměsíční minimum pod 1890 dolarů za unci

Cena zlata je nejníže za posledních pět měsíců, dolů ji tlačí i silný dolar

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme