Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pražská burza opět funguje

Burza cenných papírů Praha
User:Aktron / Creative Commons / CC BY-SA 3.0
 ČTK

Pražská burza cenných papírů opět obnovila obchodování, dnešní výpadek trval asi 2,5 hodiny. Burza o tom informovala na svých internetových stránkách.

Reklama

Důvodem přerušení obchodování byly problémy komunikačního připojení, sdělil mluvčí burzy Jiří Kovařík. Burza přerušila obchodování v 10:19, obnovila jej krátce před 13:00.  

Burza zároveň upozornila, že z technických důvodů zatím nejsou na jejím webu zobrazována aktuální data z obchodování.

Celkový objem obchodů s akciemi loni na burze činil 140,5 miliardy korun, což byl meziroční nárůst o 12. procent. Průměrný denní objem tak činil zhruba 560 milionů korun.

ČEZ, sídlo

Stát vydělá na růstu cen energií miliardy. ČEZ zásadně zvyšuje odhad čistého zisku na letošní rok

Polostátní energetický gigant zásadně zvýšil odhady letošního zisku. Namísto původně plánovaných 45 až 49 miliard by měl letos ČEZ vydělat až 65 miliard korun. Stát, který je většinovým vlastníkem ČEZ, tak výrazně vydělá na rostoucích cenách energií. Podle výsledků firmy je pak patrné, že domácnosti šetří energie více než velké průmyslové podniky.

Přečíst článek

Burza cenných papírů Praha je největším a nejstarším organizátorem trhu s cennými papíry v České republice. Burza je z 99,54 procenta dceřinou společností Burzy cenných papírů Vídeň. Spolu se svými dceřinými společnostmi tvoří BCPP skupinu PX, jejíž nejvýznamnější společností je vedle burzy Centrální depozitář cenných papírů, a.s. (CDCP).

Týden tradera: Indexy ožily, ČNB nezklamala a inflace dál drtí Turecko

Zlepšující se nálada na trzích, lepší výsledky firem a výrazné uzavíraní „krátkých pozic“ vynesly americké indexy (zejména technologický Nasdaq) opět k výšinám. Investoři jsou zjevně přesvědčeni, že to nejhorší je za námi. Historicky recese v USA přinesla větší pokles indexů (průměrně americký index S&P 500 klesá o více než třetinu hodnoty v medvědím trendu), než by odpovídalo současnému stavu. Uvidíme časem, kde nakonec bude pravda.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Žádná katastrofa. Money manažeři už zase masivně nakupují akcie

Nejlepší doba k nákupu akcií je tehdy, „když na ulicích teče krev“, zní starý poznatek. Nemusí to nutně být doslova. I obrazně. Zkrátka v makroekonomicky či sociálně těžkých časech. Zkušení investoři v USA si to berou k srdci. I když se země letos potýká s nejvyšší inflací za 40 let, v červenci závratným tempem navýšili své akciové investice. Vyplývá to z analýzy chování takzvaných „chytrých peněz“, tedy právě investičních profesionálů, kteří spravují peníze bank, velkých fondů, státních fondů či zámožných rodin a byznysmenů. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Burzovní palác

Akcie na pražské burze jsou letos nejvýnosnější ze všech evropských parketů

Přečíst článek
Burzovní palác

Dobré čtvrtletí pražské burzy. Index PX posílil o více než sedm procent, propadl ČEZ

Přečíst článek
Burzovní palác

Impuls pro akcionáře. Společnost Gevorkian se přesune na hlavní trh pražské burzy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme