Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kadyrovovi se vrací kůň ukradený v Česku. Krádež prý zinscenovali Ukrajinci a česká policie

Kadyrovovi se vrací kůň ukradený v Česku. Zpět mu jej prý prodala ukrajinská tajná policie
profimedia.cz
 ČTK

V Česku ukradený kůň Zazou čečenského vůdce Ramzana Kadyrova je na cestě zpátky ke svému majiteli - Kadyrov to dnes uvedl na sociální síti telegram. Ve svém příspěvku tvrdí, že jeho hřebce ze stáje na Roudnicku ukradli příslušníci ukrajinských tajných služeb, kteří mu ho zpátky prodali za 18 tisíc dolarů (391 tisíc korun) a kteří přitom spolupracovali s českými policisty.

Reklama

Kadyrov hodnotu koně dříve vyčíslil na nejméně deset milionů dolarů (asi 224 milionů korun). Mluvčí českého policejního prezidia Jozef Bocán se k případu nevyjádřil a reakci přislíbil poskytnout v úterý.

Kůň Zazou patřící čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi na dostizích v Dubaji v roce 2013.

Království za koně. Mocnému čečenskému vůdci Kadyrovovi v Česku ukradli vzácného plemeníka

Ze stáje u Roudnice nad Labem na Litoměřicku neznámý pachatel ukradl anglického plnokrevníka, jehož hodnota je bezmála 400 tisíc korun. Uvedla to policie, která při pátrání žádá o pomoc veřejnost. Kůň byl podle policejní mluvčí Pavly Kofrové ustájen v Krabčicích. Podle serveru Jezdci.cz patří ukradený kůň čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi.

Přečíst článek

"Na začátku roku se na mě skrze prostředníky obrátili zástupci ukrajinských speciálních služeb, kteří mi nabídli, že Zazoua vykoupí. Věděli, jak mi na koni záleží, a měli pravdu - samozřejmě jsem souhlasil. Abych řekl pravdu, myslel jsem si, že Zazoua předají víceméně oficiálně, se zrušením sankcí," napsal Kadyrov.

Smělý plán tajných služeb 

"Ukázalo se ale, že tajné služby měly smělý plán - jednoduše zinscenovaly jeho krádež ze stáje v České republice, spolčily se přitom s českými policisty," uvedl Kadyrov s tím, že Zazou je nyní na cestě domů. Svá slova čečenský vůdce ničím nepodložil.

Plynová turbína

Sankcionované zboží se při cestě do postsovětských republik ztrácí v Rusku

Objem obchodů Evropské unie s Kazachstánem, Kyrgyzstánem a Arménií raketově vzrostl po ruské invazi na Ukrajinu. Zdá se ovšem, že jde pouze o způsob, jak do Ruska dostat zboží, na které se vztahují sankce Západu. Zboží mířící do těchto postsovětských republik se totiž cestou přes Rusko záhadně „ztrácí“.

Přečíst článek

Neznámý pachatel podle české policie hnědáka na začátku března ukradl ze stáje v Krabčicích u Roudnice nad Labem na Litoměřicku. Pod sankční režim hřebec spadal od roku 2014 kvůli ruské anexi ukrajinského Krymského poloostrova a čečenský vůdce tak se zvířetem nemohl nijak nakládat.

Kadyrov uvedl, že za vrácení milovaného hřebce nyní zaplatil v přepočtu okolo 391 tisíc korun, tedy zhruba stejnou částku, kterou jako hodnotu koně uváděla česká policie. "Vzhledem k jeho opravdové hodnotě a perfektnímu rodokmenu jsou to jen drobné. Takže přátelé, pokud potřebujete něco přivézt z Evropy, kontaktujte ukrajinské tajné služby. Rychle, profesionálně, levně a s obejitím sankcí," napsal Kadyrov.

Krvavé peníze pro Putina. Řečtí rejdaři vydělávají na ruské ropě

Krvavé peníze pro Putina. Řečtí rejdaři vydělávají na ruské ropě

Přední řečtí námořní dopravci přepravují více ruské ropy než státní moskevské tankery. Řečtí rejdaři pomáhají ruskému státnímu rozpočtu, ale zároveň drží světové ceny ropy pod kontrolou, což je zase v zájmu Spojených států a jejich spojenců.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Kůň Zazou patřící čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi na dostizích v Dubaji v roce 2013.

Království za koně. Mocnému čečenskému vůdci Kadyrovovi v Česku ukradli vzácného plemeníka

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme