Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jak vložit a vybrat peníze z Binance? Zkuste to krok po kroku

Bitcoin, ilustrační foto
Pixabay
 Zlaťák

Binance patří mezi nejoblíbenější kryptoměnové burzy. Obchoduje se na ní přes 150 kryptoměn a nabízí několik nástrojů, například nákup a prodej kryptoměn za klasické měny, obchodování finančních derivátů nebo obchodování s využitím pákového efektu.

Reklama

Binance vznikla v roce 2017, ale už během prvního roku fungování předběhla své konkurenty a stala se největší kryptoměnovou burzou světa. Uživatelé si u Binance cení široké nabídky obchodovatelných měn, nízkých poplatků, přívětivého uživatelského rozhraní i dostupnosti v několika jazycích včetně češtiny, i když česká jazyková verze zatím není kompletní. Chcete začít s obchodováním kryptoměn na Binance?

Lubor Žalman

Peníze jsou jen žetony, říká bývalý bankéř Lubor Žalman

Větší banky mají větší možnosti, a proto toho mohou pro své klienty více udělat. Ne vždy to tak platí, říká spolumajitel Encor Wealth Management Lubor Žalman. Někdejší bankéř za svůj život několikrát počítal, jakou minimální velikost má mít banka, aby byla alespoň na nule. Teď se zamýšlí nad tím, zda pandemie změní chování investorů.

Přečíst článek

Jak vložit peníze na Binance

Registrace na Binance je zdarma. Po registraci si na svůj účet musíte vložit prostředky, abyste mohli začít obchodovat. Když kliknete na svůj účet (ikonka vpravo nahoře), záložku Peněženka, nabídku Přehled a tlačítko Vklad, zobrazí se vám čtyři možnosti, jak vložit prostředky na účet u Binance. Lze vložit kryptoměnu přímo, nebo vložit fiat měny – tedy převod z bankovního účtu, nakoupit kryptoměny platební kartou, nebo pořídit kryptoměny na P2P tržišti (v kryptu se termín fiat money používá pro označení klasických peněz, tedy těch vydaných a kontrolovaných centrálními bankami).

Binance účet - vklad, zdroj: Binance

Přímý vklad kryptoměn

Zvolíte-li si možnost vklad kryptoměny, musíte nejdříve vybrat, jaký druh kryptoměny chcete na účet u Binance vložit. Dále zvolte, z jaké platformy chcete prostředky převést. Tím se vytvoří unikátní adresa vaší Binance peněženky, kterou zkopírujete a vložíte na platformě, kde chcete kryptoměny vybrat. Po potvrzení transakce vyčkejte, až se kryptoměna převede na váš účet u Binance. Stav vkladu můžete zkontrolovat v historii transakcí.

Binance účet - vložení kryptoměny, zdroj: Binance

Vklad fiat měny

Možnost vložit fiat peníze na svůj účet u Binance pomocí SEPA platby byl pozastaven v červenci 2021. Důvodem jsou narůstající regulace a zpřísnění podmínek ze strany bank. Zatím není jasné, kdy bude tato možnost opět dostupná.

ruleta, investiční sázky

Investujte do firem a nemovitostí, vyhněte se zlatu, radí čeští superbohatí

Stavební pozemky, start-upy, rezidenční nemovitosti a akcie. To jsou horké investiční sázky českých a slovenských dolarových milionářů, tedy lidí s disponibilním majetkem převyšujícím 22 milionů korun. Superbohatí s ohledem na narůstající inflaci radí zařadit do portfolia pružnější aktiva, která dokážou znehodnocení lépe odolávat, uvádí zpráva Wealth Report 2021, za níž stojí J&T Banka. Naopak dříve tradiční zlato je v současné době pro majetné investičním propadákem.

Přečíst článek

Nákup kryptoměny platební kartou

Nákup kryptoměny platební kartou je nejrychlejší způsob, jak začít obchodovat na Binance. Vklad je ale možné provést pouze v eurech. Navíc se nákup kartou pojí s poplatkem ve výši 1,8 procenta. Nevlastníte-li eurovou kartu, musíte k tomuto poplatku počítat ještě se ztrátou na měnové konverzi.

Klikněte v menu na Nakoupit kryptoměnu a nabídku Vklad kartou. Vyplňte číslo karty, fakturační adresu a částku, kterou chcete na účet převést.

Binance účet, zdroj: Binance

Nákup kryptoměny na P2P tržišti

Na P2P tržišti nakupujete kryptoměnu přímo od jiných uživatelů. Klikněte v menu na Nakoupit kryptoměnu a možnost Obchodování P2P. Zvolte tlačítko Koupit a vyberte si kryptoměnu, kterou chcete zakoupit. Vyfiltrujte si cenu a způsob platby. V P2P tržišti je možné platit i bankovním převodem, přes PayPal, Transferwise a a další, protože platbu provádíte přímo ve prospěch prodejce. U transakce je stanoven časový limit pro uhrazení. Nakoupenou kryptoměnu si z P2P můžete převést do spotové peněženky.

zdroj: Binance

Jak vybrat peníze z Binance

Prostředky z Binance můžete buď převést ve formě kryptoměn na jinou platformu nebo vybrat jako fiat měnu. U svého účtu klikněte na Peněženka, nabídku Přehled a tlačítko Výběr.

Elon Musk

Osobností roku časopisu Time je vizionář bez domova, Elon Musk

Nenarodili jste se do saúdské královské rodiny, a přesto se chcete stát dolarovým miliardářem? Máte ještě několik možností, jak toho docílit, píše server magazínu Time, který za osobnost roku 2021 označil podnikatele a vizionáře Elona Muska.

Přečíst článek

Převod kryptoměny

V záložce Kryptoměny si zvolíte kryptoměnu a platformu, kam chcete prostředky převést. Budete potřebovat adresu vaší peněženky na dané platformě a název sítě. Poté zvolíte částku pro převod a dokončíte transakci.

Binance účet - převod kryptoměny, zdroj: Binance

Výběr peněz v běžných měnách

Také u výběrů z Binance byly dočasně pozastaveny SEPA platby. To znamená, že si nemůžete převést peníze na svůj bankovní účet. Jedinou možností pro výběr fiat peněz výběr z účtu tak zůstává transakce platební kartou v eurech. Poplatek činí jedno procento z částky, ovšem opět musíte myslet na to, že budete tratit ještě na měnové konverzi na koruny, kterou provede vaše banka.

Kryptoměny v roce 2021

Rok kryptoměn přinesl tisíciprocentní zisky i prudké pády

Digitální aktiva v čele s bitcoinem se stala tolerovanou, ale nezpochybnitelnou součástí finančního světa. Vydělávat na nich již lze i prostřednictvím etablovaných nástrojů i bank, vyplývá z analýzy newstream.cz. A co kryptoměny čeká v příštím roce, kdy bitcoinu někteří investoři věští pád k ceně 10 tisíc dolarů?

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Největší kryptoměnová burza na světě Binance (ilustrační foto).

AKTUALIZOVÁNO: Americké úřady žalují burzu Binance za porušení předpisů, bitcoin reagoval oslabením

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme