Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Newstream pořádá diskusní snídani: Jak přežije ESG v krizové době

ESG, ilustrační foto
iStock
 nst
nst

Redakce newstream.cz pořádá business breakfast na téma Jak přežije ESG v krizové době.

Reklama

Snaha po udržitelnosti mění byznys. Zkratka ESG se tak stává hybatelem současného investování i každodenního fungování firem. Ty se snaží fungovat ekologičtěji, snižují vlastní energetickou zátěž, snaží se narovnávat podmínky svých zaměstnanců, dodavatelů či vztahy k místním komunitám. 

Jak se změnila kritéria ESG pro firmy a co bude nutné nově uvádět ve výročních zprávách představí odborný seminář s názvem „Jak přežít ESG v krizové době“, který se koná ve středu 4. května od 9 hodin v hotelu Courtyard by Marriot Prague city.  

ESG, ilustrační foto Petr Svoboda / Newstream

„Doposud firmy reportovaly dodržování kritérií udržitelnosti na dobrovolné bázi, od příštího roku ale budou muset společnosti působící v Evropské unii s více než 3000 zaměstnanci do svých výročních zpráv uvádět plnění ESG kritérií povinně,“ uvádí šéfka newstream.cz Tereza Zavadilová. „Podle odhadů poradenských firem je těchto firem v Česku zhruba tisícovka a přibudou další. Od roku 2024 pak tyto nefinanční údaje budou muset do výroček uvádět již všechny firmy od 1000 zaměstnanců,“ dodává Zavadilová.

  • Jaké nové výzvy čekají ESG po konfliktu Ruska a Ukrajiny?
  • Je Green Deal v ohrožení nebo naopak nastoupí rychleji?
  • A jak se na novou situaci adaptují firmy?

O tom budou diskutovat zástupci korporací odpovědní za ESG strategii na dopolední akci pořádané zpravodajským serverem newstream.cz. 

Event se uskuteční 4. května v pražském hotelu Courtyard by Marriot od 9 do 11 hodin.

Diskutovat budou: 

Martin Křivánek z KPMG a Matúš Púll z České spořitelny: „ESG is not dead“

Eva Prokešová z Japan Tobacco International: „JTI a ESG best practises“ 

Pavel Vlček, člen Rady vlády ČR pro udržitelnost: „Aktuální výzvy pro ESG z pohledu státu, firem i zaměstnanců.“

Akci bude moderovat šéfredaktorka a spoluzakladatelka serveru newstream.cz Tereza Zavadilová

Akce proběhne také on-line, živý stream zajistí agentura ČTK. Ke shlédutí bude na webu Newstreamu i jeho sociálních sítích.

Partnery akce jsou společnosti KPMG, Japan Tobacco Czech RepublicCourtyard by Marriot Prague City.

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme