Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

KPMG - informace o tématu

Preventivní restrukturalizace pomohou finančně ohroženým. I v realitním sektoru, říká Pavla Křečková, Head of Banking, Finance and Real Estate v KPMG Legal.

Preventivní restrukturalizace pomohou finančně ohroženým. I v realitním sektoru

Účinný je už půl roku, ale moc se o něm nemluví. Zákon zavádějící preventivní restrukturalizace chce pomoci podnikům ve finančních problémech předejít insolvenci. Ať jako dlužníci či věřitelé, nový právní nástroj by mohly využít i některé hotely, pronajímatelé průmyslových nemovitostí a případně i další hráči na realitním trhu. Detaily v rozhovoru přibližuje Pavla Křečková, Head of Banking, Finance and Real Estate v KPMG Legal.

Přečíst článek
Jak přečkat zamrzlý trh? Být investorem dluhu, radí experti

Jak přečkat zamrzlý trh? Být investorem dluhu, radí experti

Vysoké úrokové sazby, obezřetnost bank a nejisté výhledy ekonomiky. To jsou faktory, které nahrávají alternativním formám investování. O příležitostech v této třídě aktiv budou diskutovat experti na další Investiční snídani, kterou pořádá společnost EMUN ve spolupráci s hlavními partnery KPMG ČR a PPF bankou. 

Přečíst článek
Výstavba polyfunkční budovy s obchodními prostory v blízkosti Masarykova nádraží v Praze, Budova je součástí stavebního projektu Masaryčka společnosti Penta Real Estate.

Pavel Kliment: Nájmy porostou. U bytů, kanceláří i hal

Vyšel 16. ročník Trend Reportu, nejucelenější studie o vývoji na českém realitním trhu. Pavel Kliment, partner KPMG a expert na nemovitostní trh ve svém příspěvku shrnul důležité poznatky studie. A jaký hlavní závěr z nich vyvodil? Ceny realit výrazně neklesnou a nájmy čeká růst.

Přečíst článek
ESG

Čtvrtina předních českých firem neinformuje o ESG, spoléhají se na emisní povolenky

Sedmdesát čtyři ze sta obratově největších českých firem zveřejňuje informace o ESG aspektech svého podnikání, tvrdí to studie poradenské společnosti KPMG, která analyzovala zprávy o ESG od 5 800 firem z 58 zemí. Nejčastěji používanou vykazovací metodikou zůstává v Česku GRI, globálně se přitom zdvojnásobilo množství firem informujících i podle metodiky TCFD. Nejvyšší procento společností zpracovávajících zprávy o udržitelnosti je v asijsko-pacifickém regionu, Evropa skončila až druhá. Výsledky firem v oblasti udržitelnosti zatím většinou nemají vliv na odměny managementu.

Přečíst článek
Projekt Penty Nová Waltrovka v pražských Radlicích

Toužebné čekání na návrat levných hypoték. Realitní trh zamrznul a jeho oživení se zatím odkládá

Hlavním mottem realitního trhu bude v příštím roce především vyčkávání, a to především na snížení úrokových sazeb ČNB. Pak by měly začít zlevňovat hypotéky a mohlo by začít oživení nemovitostního trhu, míní experti oslovení redakcí newstream.cz.

Přečíst článek
Igor Mesenský, šéf M&A v KPMG

Kdo prodal firmu loni, dostal nejlepší cenu. Příležitostí ubývá, tvrdí Mesenský z KPMG

Na trhu fúzí a akvizic bude opět rušno. Prodávající kvůli očekávané recesi nejspíš ale dostanou horší cenu. Na trh pak přijdou ve velkém také noví hráči, zejména family offices a private equity fondy, uvedl poradce M&A a partner KPMG Igor Mesenský na konferenci Investiční výhledy, kterou pořádala EMUN Investiční společnost.

Přečíst článek
KPMG

KPMG jmenovala čtyři nové partnery

Eva Bláhová, Pavel Gorel, Petr Kuna a Barbora Šíblová rozšíří od října řady partnerů KPMG Česká republika. Bláhová bude dál rozvíjet obchodní příležitosti, Gorel daňové, právní a imigrační služby a Kuna se Šíblovou oblast auditu. Šíblová navíc zodpovídá za růst kanceláří v Brně a Ostravě.

Přečíst článek

Data jsou pro firmy zlatý důl. Jen je umět zkrotit. KPMG Data Festival ukáže jak na to

V pátek 14. října 2022 se v Atriu Rajské budovy Vysoké školy ekonomické v Praze bude konat 5. ročník jednoho z největších datových festivalů v České republice a na Slovensku. Návštěvníci KPMG Data Festivalu 2022 budou mít příležitost naučit se krotit zlá data a zjistit, jak se s daty pracuje na špičkové úrovni v zavedených firmách i startupech.

Přečíst článek
Magazín Premium Guide ESG

Přežije ESG krizovou dobu? Rozhodně ano, říkají šéfové tuzemských firem

Zkušenosti lídrů tuzemského byznysu ukazují, že zavádění postupů udržitelnosti do jejich podnikání již nepřináší jen náklady, ale také zisky. Na jedné straně díky ESG mohou firmy dosáhnout na výhodnější úvěry, na straně druhé zákazníci stále častěji vyžadují „zelené produkty“. Konkrétní zkušenosti českých firem nabízí magazín Premium Guide ESG, který na trh společně uvedlo vydavatelství A11 a byznysový portál newstream.cz.

Přečíst článek
Radek Halíček z KPMG

Radek Halíček povede síť kanceláří KPMG v regionu CEE

Novým předsedou a řídícím partnerem sítě KPMG ve střední a východní Evropě byl zvolen řídící partner české KPMG Radek Halíček. Bude mít zodpovědnost za kanceláře KPMG v 15 zemích.

Přečíst článek
Uhlený důl - ilustrační foto

Martin Křivánek z KPMG: Ozelení Michl ČNB? Zatím máme víc otázek než odpovědí

Zatím se nemluví o tom, jestli ČNB pod novým guvernérem uskuteční detailní klimatický stres test bankovního sektoru, ke kterému už přistoupila Evropská centrální banka a centrální banky Francie, Británie, Nizozemska a Hongkongu. Vhodná kalibrace testu by byla pro ČNB výzvou, píše ve svém komentáři Martin Křivánek, expert na udržitelnost v bankovním sektoru z poradenské společnosti KPMG.

Přečíst článek
Reklama

News box

Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme