Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Historický propadák. Facebook za jediný den smazal 252 miliard dolarů

Meta Platforms, matka Facebooku
ČTK
Lukáš Kovanda

Akcie Facebooku, resp. jeho majitele, společnosti Meta Platforms, včera přišly o 252 miliard dolarů své tržní hodnoty. To odpovídá 5,4 bilionu korun. Krvavý čtvrtek zamával i s majetkem Marka Zuckerberga, zakladatele Facebooku, který rekordně zchudl a opustil tak elitní klub dolarových stamiliardářů.

Reklama

Pro srovnání, hrubý domácí produkt České republiky má dle nejnovější prognózy tuzemského ministerstva financí činit přibližně 6,6 bilionu korun. Akcie majitele Facebooku tak včera přišly o hodnotu odpovídající přibližně 82 procentům veškerého zboží a služeb, které se za celý letošní rok v Česku vyprodukují.

Propad tržní hodnoty o 252 miliard dolarů je vůbec největší ztrátou tržní hodnoty během jediného dne kterékoli z burzovně obchodovaných společností kdekoli ve světě.

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Zuckerberg pod tlakem. Facebooku propadly zisky a bájnému metaversu nikdo nevěří

Kvůli pandemii klesají Facebooku příjmy z reklam, zadavatelé podle vedení společnosti omezili marketingové rozpočty. Analytici však upozorňují, že například konkurenční Google tyto problémy nemá a spíš jde o problémy Facebooku. Cena akcií sociální sítě se zřítily.

Přečíst článek

Majitele Facebooku drtí předpověď hospodářského výsledku za první letošní čtvrtletí, která investory rozčarovala, neboť dalece zaostala za jejich očekáváním. Projevuje se v ní zejména stagnující vývoj uživatelské základny i stále dravější konkurence ze strany čínské sociální platformy TikTok.

Společnost Meta za jediný den odepsala z tržní hodnoty 252 miliard dolarů, absolutně nejvíc v historii akciových trhů Bloomberg

Krvavý čtvrtek pro akcie Facebooku zamával ztaké s jměním jeho zakladatele Marka Zuckerberga. Ten od ledna zchudl o 36 miliard dolarů a propadl se tak až na desátou příčku Bloomberg indexu miliardářů. S majetkem „jen” kolem 90 miliard dolarů také vypadl z elitního klubu stamiliardářů. 

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Matka Facebooku zažívá burzovní pád, jaký ještě nikdy žádná firma nepoznala

Akcie společnosti Meta, dříve Facebook, dnes na burze oslabují o více než 20 procent. Hodnota podniku se tak snížila o více než 200 miliard dolarů (více než 4,3 bilionu korun). To je vůbec nejvíce v historii akciových trhů, připomíná Bloomberg.

Přečíst článek

VR, ilustrační foto

Majitel TikToku díky akvizici pronikl do světa virtuální reality

Čínská společnost ByteDance, která vlastní sociální síť TikTok, expanduje do oblasti virtuální reality. Firma oznámila, že kupuje začínající společnost Pico, uvedl server televize CNBC.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Akcie Nvidie mohou díky silnému růstu překonat tržní hodnotu Amazonu

Raketový začátek roku pro Nvidii. Firma hodnotou vyrovnala Teslu a dotírá na Amazon

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme