Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Evropské akcie se vzpamatovávají po pondělním propadu

Burza, ilustrační foto
Pixabay

Evropské akcie se otřepaly z pondělního propadu. Polevily obavy investorů z toho, jaké dopady na evropské trhy by mohl mít možný největší čínský krach realitní společnosti Evergrande.

Reklama

Evropské akcie po pondělním největším propadu za dva měsíce zahájily dnešní obchodování růstem. Panevropský index STOXX 600 dopoledne přidával asi 0,9 procenta a pohyboval se kolem 458,20 bodu. Výrazně zpevňují akcie společnosti Universal Music Group (UMG), které debutovaly na burze v Amsterodamu růstem asi o 38 procent. Primární veřejná nabídka (IPO) tohoto podniku je letos největší v Evropě.

Proti pondělí trochu polevily obavy investorů o osud čínské developerské společnosti Evergrande a dopady jejích finančních problémů na světové akciové trhy. Zisky ale mírní opatrnost před zasedáním velkých evropských centrálních bank, které by mohly vnést lepší představu do svých plánů na postupné snižování podpory po pandemii.

Čínská burza, ilustrační foto

Na prahu další krize? Peking se děsí krachu Evergrande

Akcie čínské realitní společnosti Evergrande, která se potýká s finančními problémy, se během dnešního obchodování na burze v Hongkongu propadly až o 19 procent a dostaly se na nejnižší úroveň od května 2010.

Přečíst článek

Pondělní obchodování uzavřel STOXX Europe 600 poklesem o 1,7 procenta na 454,12 bodu. Dolů jej táhly akcie těžebních společností, které se v důsledku poklesu cen komodit propadly o 3,6 procenta. Dnes ale akcie těžařů posilují spolu s energetickými společnostmi.

Amsterdamské rally Universalu

Asi 1,3 procenta na 15 335 bodů přidával dnes dopoledne hlavní index frankfurtské burzy DAX. V pondělí klesl DAX nejníže od poloviny července.

Akcie Universal Music Group zmírnily počáteční růst asi na 36 procent a pohybovaly se mírně nad 25 eury. Tato největší nahrávací společnost na světě byla před svým vstupem na burzu oceněna přibližně na 33,5 miliardy eur (853,6 miliardy korun). Její francouzská mateřská skupina Vivendi, která se rozhodla svoji bývalou divizi osamostatnit, stanovila referenční cenu pro vstup na burzu na 18,50 eura.

Amsterdamská burza, ilustrační foto

Amsterdamská burza je největší v Evropě. Denně jí protečou akcie za osm miliard

Nesilnější evropskou akciovou burzou se druhý měsíc za sebou stal Amsterdam, opět tak předstihl Londýn.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Ajax stadion

Overmarsův vyhazov z fotbalového Ajaxu smetl akcie klubu do výrazného mínusu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme