Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další miliardář na horách. Skupina Trigema Marcela Sourala kupuje skiareál v Rokytnici nad Jizerou

Skiareál Rokytnice nad Jizerou
ČTK
Jiří Frydlewicz
fry

Skupina Trigema Marcela Sourala rozšiřuje své portfolio lyžařských středisek. Po skiareálech Monínec ve středních Čechách a Samota u Železné Rudy na Šumavě míří i do Krkonoš, kde kupuje areál v Rokytnici nad Jizerou. Uvedl to web Hospodářských novin. Cena nebyla uvedena, Trigema však hodlá do areálu investovat 1,3 miliardy korun, a to především v částech Horní Domky a Studenov.

Reklama

„Koupě skiareálu Rokytnice nad Jizerou je příležitostí, která perfektně zapadá do naší vize dále rozvíjet jeden z našich investičních pilířů. Budování míst pro zážitky a trávení volného času se věnujeme déle než 15 let a být součástí jednoho z největších lyžařských center v Krkonoších bylo naší obrovskou motivací,“ uvedl předseda představenstva Trigemy Marcel Soural. 

Plánovaná investice ve výši 1,3 miliardy zahrnuje především tři základní oblasti, které je třeba vyřešit. „V první řadě vodu potřebnou pro zasněžování. A její zdroj tu citelně chybí. Chystáme se proto vybudovat rezervoár. Pak modernizovat zasněžovací systém. A v neposlední řadě zmodernizovat přepravní zařízení a vybudovat nové. V plánu máme například propojení Horních Domků se Studenovem novou lanovkou, to by měl být velký posun pro návštěvníky,“ uvedl Soural. Rychlost investic podle něj bude odvislá od schválení nového územního plánu.

Vizualizace vítězného projektu na budoucí podobu Rohanského poloostrova od česko-belgického týmu složeného z ateliérů OMGEVING+FISER+VRV+SINDLAR

Rohanský poloostrov se promění na kulturně-sportovní prostor i protipovodňový park

Rohanský poloostrov bude využíván jako rekreační zóna s přirozenou protipovodňovou ochranou. Tato část Prahy se promění podle návrhu česko-belgického týmu složeného z ateliérů OMGEVING+FISER+VRV+SINDLAR. Na území 56 hektarů vznikne povodňový park, který zachová tamní biodiverzitu a přispěje k protipovodňové ochraně města.

Přečíst článek

Trigema se stane novým vlastníkem akciové společnosti Spartak Rokytnice. Ta má podle obchodního rejstříku základní kapitál 229 milionů korun. Předseda tělovýchovné jednoty Marek Nechanický už dříve uvedl, že k prodeji areálu bylo vícero důvodů.

„Jedním z hlavních je v dnešním světě již neudržitelná vlastnická struktura lyžařského areálu v Rokytnici. Druhým a neméně důležitým důvodem je nutnost investic do skiareálu a sportovišť, která naše TJ používá ke své činnosti a nemá možnost naplno využít systém financování sportu nastavený státem,“ uvedl Nechanický.

Starosta Rokytnice Petr Matyáš (Starostové pro Liberecký kraj) míní, že příchod Trigemy může pomoci rozvoji skiareálu a návazně na to i městu. „A to plánovanými investicemi, které jsou nutné a léta nejsou realizované,“ dodal starosta. Pro rozvoj skiareálu je například nutná výše zmíněná větší retenční nádrž. 

Skiareál v Rokytnici s 20 kilometry sjezdovek, dvěma čtyřsedačkovými lanovkami a deseti vleky je pátý největší v zemi. 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme