Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čistý zisk skupiny Air Bank vzrostl o čtvrtinu na 877 milionů

Air Bank pobočka, ilustrační foto
JiriMatejicek / Creative Commons / CC BY-SA 3.0
 ČTK

Skupině Air Bank, do níž vedle stejnojmenné banky patří také společnost Benxy a český a slovenský Home Credit, v letošním prvním pololetí vzrostl čistý zisk meziročně o čtvrtinu na 877 milionů korun.

Reklama

Za nárůstem zisku jsou především obchodní výsledky firem ze skupiny. Celková aktiva skupiny stoupla meziročně o 13 procent na 148,3 miliardy korun. Skupina Air Bank patří do skupiny PPF, která jedná o jejím spojení s Moneta Money Bank.

Kombinované výsledky byly připraveny pouze pro informativní účely s ohledem na jednání o možném spojení těchto společností s Monetou. Kombinované výsledky se tak týkají hypotetické situace, kdyby Air Bank, Benxy, Home Credit a Home Credit Slovakia tvořily jednu účetně konsolidovanou skupinu.

Skupina Air Bank v polovině roku 2021 měla 1,24 milionu aktivních klientů, z toho na banku Air Bank připadá 895 tisíc klientů. Celkový objem nových úvěrů skupiny za první pololetí meziročně stoupl o 37 procent na 24 miliard korun. Celkové úvěrové portfolio skupiny Air Bank vzrostlo v první polovině roku 2021 o čtyři procenta na 59,1 miliardy korun.

Pobočka Moneta Money Bank, ilustrační foto

Monetě v pololetí vzrostl zisk téměř o pětinu na 1,4 miliardy

Čistý zisk Monety Money Bank za první pololetí letošního roku meziročně stoupl o 19,3 procenta na 1,43 miliardy korun. Je to díky nižším nákladům na riziko a důslednému řízení provozních nákladů, uvedla banka.

Přečíst článek

Zonky v zisku

Air Bank vzrostl meziročně objem nových spotřebitelských půjček o 57 procent a u hypoték byl nárůst o 188 procent. Nárůst zaznamenala i platforma Benxy, která poskytuje službu Zonky, u které objem nově poskytnutých úvěrů meziročně vzrostl o 43 procent. U českého Home Creditu vzrostl meziročně objem hotovostních půjček o 13 procent, na Slovensku bylo tahounem financování nákupu ojetých vozidel s meziročním přírůstkem více než 18 procent, informovala skupina. Pro Benxy bylo první pololetí roku 2021 druhým pololetím v řadě, za které tato společnost vykázala ziskové hospodaření.

„Soustředíme se na to, co umíme, a je skvělé, že klienti tuto naši odlišnost na trhu vnímají. V plné síle se nám naše strategie zúročuje také v obchodní rovině, klienti naše služby využívají stále více. Navíc k nám pro naši maximální online dostupnost, uživatelskou jednoduchost a přívětivost v používání našich služeb přicházejí další noví klienti,” uvedl generální ředitel Air Bank a člen dozorčí rady společností Benxy, Home Credit a Home Credit Slovakia Michal Strcula.

Air Bank, Benxy, Home Credit a Home Credit Slovakia jsou nepřímo ovládané společností Home Credit Group, která je součástí skupiny PPF. Ta je aktivní v 25 zemích. Investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Skupina vlastní aktiva ve výši 39,7 miliardy eur a zaměstnává celosvětově 94 tisíc lidí.

Netradiční chalupa v Beskydech vznikla podle návrhu zlínského architekta Pavla Míčka.

Beton, sklo a dřevo. Tak vypadá netypická chata v Beskydech

V téměř nedotčené horské krajině Moravskoslezských Beskyd vyrostla netypická chata podle návrhu zlínského architekta Pavla Míčka.

Přečíst článek

zpracování kovů

Růst cen ve výrobě dál zrychluje. Na vině jsou drahé komodity

Ceny průmyslových výrobců v Česku letos v červenci stouply meziročně o 7,8 procenta, což byl nejvýraznější růst od listopadu 2004, uvedl Český statistický úřad (ČSÚ).

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Air Bank pobočka, ilustrační foto

Air Bank loni vydělala téměř tři miliardy. Chce přijít s produkty pro malé podnikatele

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme