Beton, sklo a dřevo. Tak vypadá netypická chata v Beskydech
 
                            V téměř nedotčené horské krajině Moravskoslezských Beskyd vyrostla netypická chata podle návrhu zlínského architekta Pavla Míčka.
Stavbu domu usazeného do chráněné krajinné oblasti v Beskydech provázely na počátku komplikace. „Proces to nebyl nijak snadný, neboť do něho významným způsobem promlouvala správa CHKO Beskydy se svými rigidními stavebními předpisy,” konstatuje autorská zpráva s tím, že dodržet stanovené podmínky bylo mnohem obtížnější než projektovat do komplikovaného svažitého pozemku.
A okolní kontext, nezastavěná zelená kopcovitá krajina, ovlivnila i to, z čeho je dům postaven. Beton i modřínové dřevo totiž získají časem žádoucí patinu. „Beton zešedne, poroste mechem, modřínové dřevo stárnutím získá šedostříbrnou patinu, přístupová pěšina z pískovcových kamenů se bude ztrácet v luční trávě,” přibližuje dále autorská zpráva.
Materiálová i barevná střídmost dominuje i interiéru. Hlavní roli v něm hraje dřevo na podlaze i na podhledech. Ve spodní částo objektu jsou ložnice, ve vrchní části je jedna velká propojená místnost, která funguje jako obývací pokoj, kuchyň i jídelna.
>>>>>Máte rádi moderní architekturu? Sledujte s námi podařené stavby i přestavby.<<<<<<
Nadýchané, a přitom vypečené okraje, čerstvá rajčatová omáčka a roztékající se mozzarella s čerstvou bazalkou. Tak by měla vypadat pravá nefalšovaná neapolská pizza.  A přesně takovou dělají v pražské Pizza Nuova. 
	Poznávejte chutě světa: Zakousněte se do pravé pizzy z Neapole
		Enjoy
		
Z televize už trošku vycouval. Nestíhal se starat o vlastní restaurace. Zdeněk Pohlreich přesto zůstává největší celebritou mezi tuzemskými kuchaři. Byl vidět i v době covidu, když vařil pro hasiče nebo sestřičky. Že by mu to zvedlo popularitu, si však nemyslí. Své podniky přesto udržel naživu. Tak trochu státu navzdory. 
	Zdeněk Pohlreich: Lidé si neváží práce. A stát je v tom podporuje
		Leaders
		
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.
Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.
Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.
Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.
 
				 
                             
		 
		 
		 
 
 
 
 
 
 
