Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Morgan Stanley - informace o tématu

Sídlo banky Goldman Sachs v New Yorku

Banka Goldman Sachs ve čtvrtém čtvrtletí zvýšila zisk meziročně o 51 procent

Americká banka Goldman Sachs ve čtvrtém čtvrtletí zvýšila zisk meziročně o 51 procent na 2,01 miliardy dolarů (45,6 miliardy korun). Překonala tak očekávání, a to díky obchodování s akciemi, které těžilo z oživení na trzích a vykázalo třikrát lepší výsledek, než odhadovali analytici.

Přečíst článek

Kam zamíří americké akcie? Přední stratégové z Goldman Sachs a Morgan Stanley se neshodnou

Přečíst článek
Elon Musk

Muskovy eskapády s Twitterem mají vlivného zastánce – šéfa investiční banky Morgan Stanley

Nástup Elona Muska do čela své nové a drahé akvizice v podobě sociální sítě Twitter sebou přinesl obrovské propouštění, odchod velkých inzerentů v čele s Applem i celebrit se svými účty a nejistotu ohledně nárůstu šíření nepravdivých informací na této síti. Kromě kritiků ale našel nejbohatší muž planety a novopečený majitel Twitteru i jednoho velmi vlivného zastánce – šéfa americké investiční banky Morgan Stanley Jamese Gormana.

Přečíst článek
Indie, přelidněné Dillí

Indie má dobře našlápnuto stát se do roku 2030 třetí největší ekonomikou na světě

Indie se do konce desetiletí může stát třetí největší ekonomikou světa, předstihne Japonsko a Německo. Myslí si to analytici společností S&P Global a Morgan Stanley. Prognóza S&P vychází z předpokladu, že roční nominální růst hrubého domácího produktu (HDP) Indie bude do roku 2030 činit v průměru 6,3 procenta. Podobně Morgan Stanley odhaduje, že HDP Indie se do roku 2031 pravděpodobně více než zdvojnásobí proti současné úrovni.

Přečíst článek
Opening Tesla Factory Berlin Brandenburg

Akcie Tesly jsou rekordně nízko. Je čas nakupovat, míní analytici

Akcie Tesly se obchodují na dvouletém minimu. Od začátku roku se jejich hodnota propadla o 52 procent pod úroveň 170 dolarů za akcii. Jen za poslední dva měsíce automobilka umazala ze své tržní hodnoty 300 miliard dolarů. Pokles ceny už podle analytiků z Wall Street zašel dost daleko. Je čas nakupovat, míní.

Přečíst článek
Peking, výstavba

Peking oddaluje pomoc developerům. Na burze se mezitím schyluje k medvědí invazi, varuje Morgan Stanley

Čínské akcie by se mohly propadnout i o dalších dvacet procent, tvrdí analytici Morgan Stanley, kteří publikovali pro Čínu nelichotivý ekonomický scénář. Pokud čínská vláda neposkytne dostatečnou finanční podporu ke stabilizaci čínského trhu s nemovitostmi, HDP razantně zpomalí, nezaměstnanost vzroste a akcie se výrazně propadnou, varují ekonomové.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, šéf Meta Platforms, dříve Facebooku
video

Jak zbohatnout? Přesunem skutečných peněz do virtuálního světa a zpět

Na jedné straně peněženky drtí inflace. Na té druhé fenomén kryptoměn s bitcoinem v čele způsobil, že hodně lidí pohádkově zbohatlo. A ještě zbohatne, protože velké investiční peníze světa začnou mířit do budování virtuálních světů, jak vyplývá z analýzy newstream.cz.

Přečíst článek
Reklama

News box

Obraz 🎨🖌 Podobizna slečny Lieserové od Gustava Klimta, který byl dlouhou dobu považován za ztracený, se ve Vídni vydražil za 30 milionů eur 💶 (758 milionů korun). Informuje o tom agentura APA, podle níž se odhadní cena pohybovala mezi 30 a 50 miliony eur (až 1,26 miliardy korun). I tak dnes aukce jasně překonala dosavadní rakouský rekord.

Ceny ropy 🛢 klesají 📉 kvůli zmírnění napětí na Blízkém východě a slabší aktivitě amerických podniků. Větším ztrátám brání pokles zásob ropy ve Spojených státech. Severomořská ropa Brent ztrácí o 0,5 procenta na 87,96 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) odpisuje 0,7 procenta a prodává se lehce nad 82,80 dolaru za barel.

Česká skupina lékáren Pilulka 💊 loni podle předběžných čísel utržila 2,1 miliardy korun, což představuje meziroční pokles o 13 procent. Spolu s franšízovými lékárnami v Pilulce zákazníci loni utratili okolo tří miliard. Důvodem poklesu je uzavření rumunské pobočky v polovině roku 2023 a výrazné omezení prodejů prostřednictvím benefitních zaměstnaneckých programů.

Číst více
Pražská burza po dvou růstových dnech nepatrně oslabila. Index PX poklesl o 0,08 procenta na 1563,57 bodu. I tak ale zůstává na nejvyšších hodnotách od léta 2008. Dnes se dařilo akciím pojišťovny VIG i skupiny Erste, naopak v oslabování pokračovaly cenné papíry energetické společnosti ČEZ. 
Americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon 📝 uvolňující dodatečných 61 miliard dolarů (přes 1,4 bilionu korun) na vojenskou a ekonomickou podporu Ukrajiny a zemí v regionu. Souběžně uzákonil další výdaje ve výši přes 30 miliard dolarů na podporu Izraele, asijských partnerů či na humanitární pomoc ve světě a potvrdil přijetí opatření, které by teoreticky mohlo příští rok vést k zákazu sociální sítě TikTok ve Spojených státech.
Akcionáři Komerční banky schválili návrh představenstva vyplatit z loňského zisku dividendu 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Uvedla to mluvčí banky Šárka Nevoralová. Většinovým akcionářem KB je s podílem 60,4 procenta francouzská banka Société Générale. Komerční banka má přes 69 tisíc akcionářů, většina z nich jsou lidé z Česka. Číst více
Tržby amerického výrobce letadel Boeing ✈ se v prvním čtvrtletí meziročně snížily o osm procent na 16,57 miliardy dolarů (391 miliard korun). Je to však lepší výsledek, než firma čekala. Boeing ve svém dnešním sdělení také uvedl, že krize kolem výroby jeho letadla 737 MAX polevuje. Boeing je hlavním rivalem evropského výrobce letadel Airbus.
Německá ekonomika letos podle aktualizovaného odhadu vlády vykáže růst 📈 o 0,3 procenta, což je o 0,1 procentního bodu více než předpokládala únorová prognóza. Spolkový ministr hospodářství Robert Habeck k tomu uvedl, že aktualizovaný výhled vývoje hrubého domácího produktu (HDP) je stále příliš nízký, přesto jsou už podle něj patrné známky zlepšení. Číst více
Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda dnes schválila jeho jmenování. Bartovský nahradí Jana Berouna, který VZ řídí od roku 2014 a jemuž v říjnu zanikne služební poměr vojáka z povolání. Šéfa VZ jmenuje ministryně obrany se souhlasem vlády a po projednání ve sněmovním výboru, kde kandidáta ministryně obrany Jana Černochová (ODS) představila v úterý.
Lepší pracovní podmínky pro pracovníky digitálních platforem, jako je Uber, schválili poslanci Evropského parlamentu ve Štrasburku. Cílem směrnice je větší ochrana a posílení postavení lidí, kteří pracují například jako kurýři nebo řidiči na objednávku pomocí aplikací, a obecně větší transparentnost zaměstnání v nových formách práce.
Reklama
Reklama
Doporučujeme