Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Air Bank od května zdraží hypotéky i spotřebitelské úvěry

Air Bank pobočka, ilustrační foto
JiriMatejicek / Creative Commons / CC BY-SA 3.0
Veronika Kudrnová
vku

U nových hypoték nabídne Air Bank roční úrokovou sazbu od 4,79 procenta, u hypoték převedených z jiné banky se klient může dostat na sazbu už od 4,59 procenta. Banka zároveň v květnu zvýší minimální sazby u spotřebitelských půjček.

Reklama

Air Bank v úterý 3. května 2022 zvyšuje úroky u hypoték o 0,3 procentního bodu. Úroková sazba u nových hypoték bude nově začínat na 4,79 procenta. O něco níž, na 4,59 procenta ročně, se dostanou klienti, kteří si hypotéku převedou do Air Bank z jiné banky. Nové sazby u hypoték platí při započtení slevy za pojištění schopnosti hypotéku splácet.

Air Bank poskytuje stejnou úrokovou sazbu bez ohledu na délku fixace (5, 7 nebo 10 let). Od 1. dubna 2022 také zrušila přirážku 0,5 procentního bodu u hypotéky s LTV nad 80 procent pro klienty do 36 let. Tito klienti, kteří často začínají pracovní život s nižší mzdou a nemají naspořený dostatek vlastních zdrojů, si tak mohou vzít hypotéku s LTV do 90 procent hodnoty nemovitosti se stejnou úrokovou sazbou jako hypotéku s LTV do 80 procent.

Banka rovněž od května zvýší o půl procentního bodu minimální úrokové sazby u půjček, bonusová úroková sazba bude nově začínat na 4,4 procenta ročně (původně 3,9 procenta). Klienti bonusovou sazbu získají jednoduše, stačí jen úvěr včas a řádně splácet.

Půjčky na Zonky také podraží

V úterý 17. května 2022 se pak o celý jeden procentní bod zvýší minimální úroková sazba u půjček P2P platformy Zonky. Nová nejnižší sazba tak bude začínat na 3,99 procenta ročně (původně 2,99 procenta).

První ucelená část čtvrti Nová Zbrojovka v Brně, která vzniká na území někdejší továrny, se začne stavět příští rok, hotová má být v roce 2026.

Zájem Čechů o hypotéky neupadá. Půjčují si dokonce vyšší částky než loni

Zájem o hypotéky neutichl ani v prvních měsících letošního roku. Navzdory vyšším úrokům a rekordním cenám nemovitostí si ji plánuje vzít kolem 13 procent populace. Z úvěru na bydlení chtějí nejčastěji financovat vlastní bydlení. 

Přečíst článek

Ilustrační foto

Raiffeisenbank jako první z tuzemských bank přijímá ukrajinské hřivny

Raiffeisenbank ode dneška na všech pobočkách s pokladnou v Česku přijímá ukrajinské hřivny. Fyzické osoby si je mohou vložit na osobní účet, kde se podle jejich výběru konvertují na vybranou měnu. Peníze z účtu je možné vybírat okamžitě a bez omezení na pokladně pobočky nebo v bankomatech. Ostatní velké banky podle informací tuto službu zatím nenabízejí.

Přečíst článek

Solus: Roste počet osob ve spirále dluhů po splatnosti

Schopnost Čechů splácet závazky se loni dále zlepšila. Na konci března 2022 mělo dluhy po splatnosti 5,07 procenta dospělých, zatímco o rok dříve to bylo 5,5 procenta. Uvedlo to sdružení Solus, které svým členům umožňuje přístup k informacím o lidech s potížemi se splácením závazků. Roste však počet osob s dluhem po splatnosti, které žádají o další úvěr.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Air Bank pobočka, ilustrační foto

První banka výrazně snížila úroky u hypoték. Nabízí je skoro procento pod trhem

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme