Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Air Bank od května zdraží hypotéky i spotřebitelské úvěry

Air Bank pobočka, ilustrační foto
JiriMatejicek / Creative Commons / CC BY-SA 3.0
Veronika Kudrnová
vku

U nových hypoték nabídne Air Bank roční úrokovou sazbu od 4,79 procenta, u hypoték převedených z jiné banky se klient může dostat na sazbu už od 4,59 procenta. Banka zároveň v květnu zvýší minimální sazby u spotřebitelských půjček.

Reklama

Air Bank v úterý 3. května 2022 zvyšuje úroky u hypoték o 0,3 procentního bodu. Úroková sazba u nových hypoték bude nově začínat na 4,79 procenta. O něco níž, na 4,59 procenta ročně, se dostanou klienti, kteří si hypotéku převedou do Air Bank z jiné banky. Nové sazby u hypoték platí při započtení slevy za pojištění schopnosti hypotéku splácet.

Air Bank poskytuje stejnou úrokovou sazbu bez ohledu na délku fixace (5, 7 nebo 10 let). Od 1. dubna 2022 také zrušila přirážku 0,5 procentního bodu u hypotéky s LTV nad 80 procent pro klienty do 36 let. Tito klienti, kteří často začínají pracovní život s nižší mzdou a nemají naspořený dostatek vlastních zdrojů, si tak mohou vzít hypotéku s LTV do 90 procent hodnoty nemovitosti se stejnou úrokovou sazbou jako hypotéku s LTV do 80 procent.

Banka rovněž od května zvýší o půl procentního bodu minimální úrokové sazby u půjček, bonusová úroková sazba bude nově začínat na 4,4 procenta ročně (původně 3,9 procenta). Klienti bonusovou sazbu získají jednoduše, stačí jen úvěr včas a řádně splácet.

Půjčky na Zonky také podraží

V úterý 17. května 2022 se pak o celý jeden procentní bod zvýší minimální úroková sazba u půjček P2P platformy Zonky. Nová nejnižší sazba tak bude začínat na 3,99 procenta ročně (původně 2,99 procenta).

Reklama

První ucelená část čtvrti Nová Zbrojovka v Brně, která vzniká na území někdejší továrny, se začne stavět příští rok, hotová má být v roce 2026.

Zájem Čechů o hypotéky neupadá. Půjčují si dokonce vyšší částky než loni

Zájem o hypotéky neutichl ani v prvních měsících letošního roku. Navzdory vyšším úrokům a rekordním cenám nemovitostí si ji plánuje vzít kolem 13 procent populace. Z úvěru na bydlení chtějí nejčastěji financovat vlastní bydlení. 

Přečíst článek

Ilustrační foto

Raiffeisenbank jako první z tuzemských bank přijímá ukrajinské hřivny

Raiffeisenbank ode dneška na všech pobočkách s pokladnou v Česku přijímá ukrajinské hřivny. Fyzické osoby si je mohou vložit na osobní účet, kde se podle jejich výběru konvertují na vybranou měnu. Peníze z účtu je možné vybírat okamžitě a bez omezení na pokladně pobočky nebo v bankomatech. Ostatní velké banky podle informací tuto službu zatím nenabízejí.

Přečíst článek

Solus: Roste počet osob ve spirále dluhů po splatnosti

Schopnost Čechů splácet závazky se loni dále zlepšila. Na konci března 2022 mělo dluhy po splatnosti 5,07 procenta dospělých, zatímco o rok dříve to bylo 5,5 procenta. Uvedlo to sdružení Solus, které svým členům umožňuje přístup k informacím o lidech s potížemi se splácením závazků. Roste však počet osob s dluhem po splatnosti, které žádají o další úvěr.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Air Bank pobočka, ilustrační foto

První banka výrazně snížila úroky u hypoték. Nabízí je skoro procento pod trhem

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme