Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Raiffeisenbank jako první z tuzemských bank přijímá ukrajinské hřivny

Ilustrační foto
ČTK
 ČTK

Raiffeisenbank ode dneška na všech pobočkách s pokladnou v Česku přijímá ukrajinské hřivny. Fyzické osoby si je mohou vložit na osobní účet, kde se podle jejich výběru konvertují na vybranou měnu. Peníze z účtu je možné vybírat okamžitě a bez omezení na pokladně pobočky nebo v bankomatech. Ostatní velké banky podle informací tuto službu zatím nenabízejí.

Reklama

„Jako systémově významná banka hledáme cesty, jimiž pobyt v České republice ukrajinským občanům zasažených válkou usnadnit. Proto jsme se rozhodli jim vyjít vstříc a jako první banka přicházíme s možností směnit na našich pobočkách ukrajinské hřivny,“ uvedla mluvčí Raiffeisenbank Tereza Kaiseršotová.

S ohledem na omezenou směnitelnost bude banka od každého klienta vykupovat maximálně 5000 hřiven za den. Ke vkladům budou akceptovány jen bankovky v nominální hodnotě dvacet hřiven (asi 15 korun) a vyšší. Banka bude stanovovat nákupní kurz na svých webových stránkách a na pokladnách poboček.

Od začátku ruské invaze vydalo české ministerstvo vnitra uprchlíkům z Ukrajiny 308 170 víz. Ukrajinci prchající před ruskou invazí dostávají víza dočasné ochrany, která jim umožňují v Česku pobývat až rok. Zároveň mají přístup k veřejnému zdravotnímu pojištění, vzdělání, na trh práce a mají nárok na další asistenci.

směnárna v Praze

Úleva pro uprchlíky z Ukrajiny. Některé pražské směnárny už vykupují hřivny

Některé směnárny v centru Prahy začaly nabízet nákup ukrajinské hřivny za české koruny v kurzu kolem 100 hřiven za 60 korun. Ještě v pondělí si přitom ukrajinští uprchlíci v Česku prakticky nemohli směnit svoji hotovost v hřivnách za koruny.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme