Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

spotřebitelské úvěry - informace o tématu

PPF prodá část Home Creditu Japoncům.

Potvrzeno. PPF se stahuje z Vietnamu, prodala tamní Home Credit

PPF se dohodla na prodeji vietnamského Home Creditu. Kupujícím je thajská banka. PPF inkasuje v přepočtu asi 20 miliard korun.

Přečíst článek
Objem nespláceného dluhu poprvé za deset let vzrostl

Češi nemají na splátky. Objem nespláceného dluhu poprvé po deseti letech vzrostl

Přečíst článek
Lidem docházejí peníze (ilustrační foto)

Úroky z úvěrů mírně klesly. Expertka varuje před zvýhodněnými půjčkami na dovolenou

Průměrná sazba spotřebitelských úvěrů v březnu činila 8,89 procenta, proti předchozímu měsíci se snížila o 0,44 procentního bodu. Hodnota je tak na úrovni loňského listopadu, vyplývá z Broker Consulting Indexu spotřebitelských úvěrů. Odborníci čekají, že v dalším období budou sazby úvěrů stabilní a nebudou se razantně měnit.

Přečíst článek

Lidé v nouzi mají smůlu, už ani splátkové firmy jim nechtějí půjčovat

O nebankovní půjčky je nyní enormní zájem. Vloni firmy, které poskytují půjčky a nejsou bankou, rozpůjčovaly téměř 34 miliard korun. Číslo patrně poroste. Nejnovější průzkum, který si firmy půjčující peníze nechaly zpracovat u Centra tržních analýz, ukázal, že firmy jako Provident, Zaplo nebo Faircredit ale i další, odmítají stále více potenciálních klientů.

Přečíst článek
Inflace, ilustrační foto

Češi šetří až moc. Po šesti letech klesly dluhy rodin

Odborníci jsou v šoku. Že s vyšší sazbou klesne chuť si půjčovat, se čekalo. Ne až tak, že se sníží celkový dluh.

Přečíst článek
Air Bank pobočka, ilustrační foto

Air Bank od května zdraží hypotéky i spotřebitelské úvěry

U nových hypoték nabídne Air Bank roční úrokovou sazbu od 4,79 procenta, u hypoték převedených z jiné banky se klient může dostat na sazbu už od 4,59 procenta. Banka zároveň v květnu zvýší minimální sazby u spotřebitelských půjček.

Přečíst článek
Objem hypoték v roce 2021 pádí směrem nahoru

Banky: Podíl problematických hypoték v lednu klesl na dvacetileté minimum

Podíl problematických bankovních úvěrů, tedy těch po splatnosti, v Česku v lednu zůstal na nízkých úrovních. U hypoték klesl o 0,01 procentního bodu na 0,73 procenta, což je nejméně za 20 let. U spotřebitelských úvěrů zůstal na 4,67 procenta, u podniků stoupl o 0,01 procentního bodu na 3,85 procenta. Vyplývá to z analýzy České bankovní asociace. Lednová statistika nezachycuje ostrou fázi konfliktu na Ukrajině.

Přečíst článek
Peníze, ilustrační foto

Rok úvěrů. Loni se rekordně zadlužily firmy i domácnosti

Loňský rok byl rekordní nejen u úvěrů na bydlení, ale také u nových spotřebitelských úvěrů a firemních úvěrů. Jedním z důvodů byly nízké úroky, které ke konci roku začaly růst. K silnější dynamice u firemních úvěrů přispěly i podpůrné covidové programy, upozornil hlavní analytik České bankovní asociace Jakub Seidler.

Přečíst článek
vánoční dárky (ilustrační foto)

Půjčka na dárky či dovolenou se prodražuje. Úroky rostou i na spotřebitelských úvěrech

Přečíst článek
peníze, ilustrační foto

Dluhy českých domácností u bank se blíží dvoubilionové hranici

Dluhy českých domácností u bank v červenci meziměsíčně stouply o 16,8 miliardy korun na 1,958 bilionu korun. Zadlužení firem v prvním prázdninovém měsíci vzrostlo téměř o osm miliard na 1,156 bilionu korun. Proti loňskému červenci byly dluhy domácností vyšší o 149,3 miliardy korun, dluhy firem byly o 0,1 miliardy nižší. Vyplývá to z údajů, které zveřejnila Česká národní banka (ČNB).

Přečíst článek
Reklama

News box

Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Francie a Německo dnes podepsaly memorandum o 🤝 společném vývoji a výrobě tanku budoucnosti, který má nahradit současné válečné stroje obou zemí. Miistři zahraničí Sébastien Lecornu a Boris Pistorius to během schůzky v Paříži označili za významný milník, od něhož však k hotovému tanku zbývá podle nich ještě dlouhá cesta, informovaly tiskové agentury.
Soud na ruském Dálném východě odsoudil podnikatele 👨 Olega Kana, známého jako krabí král, k 17letému vězení za objednání vraždy konkurenta. Informovala o tom list Kommersant, podle kterého byl Kan souzen v nepřítomnosti. Před ruskou spravedlností se skrývá na neznámém místě v cizině, přičemž kolují zvěsti, že zemřel v Británii.
Britská těžební společnost Anglo American  odmítla nabídku na převzetí, kterou jí předložil australský rival BHP Group. Firma uvedla, že částka 31,1 miliardy liber (zhruba 912 miliard korun), kterou BHP nabízí, ji výrazně podhodnocuje. Nebere ani v potaz potenciál, který má podnikání firmy do budoucna, uvedl podnik ve zprávě určeném regulačním orgánům. Spojením by vznikl největší producent mědi na světě.
Největší ruská banka Sberbank v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 11,3 procenta na 397,4 miliardy rublů (téměř 101 miliard korun). Banka současně v dnešním oznámení výrazně zvýšila prognózu růstu úvěrů pro drobné zákazníky na letošní rok.

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Reklama
Reklama
Doporučujeme