Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trump: Spojené státy jsou nyní zemí posetou teroristy a imigranty z blázinců

Bývalý americký prezident Donald Trump
ČTK
 ČTK

Za selhávající zemi posetou teroristy, do níž se přes hranici z Mexika valí imigranti z blázinců, označil v pátek Spojené státy Donald Trump při svém vystoupení v americkém státě Iowa, kde už za deset dní budou republikánští voliči rozhodovat o tom, kdo by měl být jejich kandidátem na prezidenta v listopadových volbách. Právě Trump je zatím považován za jasného favorita.

Reklama

Sedmasedmdesátiletý bývalý prezident podle agentury Reuters ve městě Sioux Center vystoupil před několika stovkami svých příznivců a vedle kritického líčení současného stavu USA se zaměřil také na nynější hlavu státu. „Za vlády křiváka Joea Bidena se nezlepšila ani jedna věc. Všechno je v nepořádku,“ řekl Trump za jásotu svých stoupenců.

Biden v pátek na svém předvolebním vystoupení varoval před tím, že Trump je ochotný obětovat americkou demokracii, jen aby se dostal k moci. Narážel tak i na to, že Trump nikdy neuznal svou porážku ve volbách z roku 2020 a dodnes o klání šíří spiklenecké teorie, či na to, že 6. ledna 2021 dav Trumpových příznivců vtrhl do washingtonského Kapitolu.

FOTOGALERIE: Dům po Ivaně Trumpové zeje prázdnotou

Trump se k bezprecedentní události amerických dějin vrátil ve svém vystoupení podle Reuters jen velmi stručně, zato znovu opakoval nepodložená tvrzení o tom, že volby v roce 2020 poznamenaly rozsáhlé volební podvody.

Karel Pučelík: „Bojujeme o duši Ameriky.“ Biden startuje protitrumpovskou kampaň

Donald Trump ještě nevyhrál republikánské primárky, ale prezident Joe Biden už se připravuje na duel s ním. Zdá se, že pokud se tato dvojice skutečně znovu utká, budou mít podzimní volby přídech osudové konfrontace.

Přečíst článek

Republikánský favorit také kritizoval bývalou velvyslankyni USA při OSN Nikki Haleyovou, která se nyní zdá být jeho největší soupeřkou ve snaze získat republikánskou nominaci. Zatímco v Iowě na Trumpa ztrácí přes 30 procentních bodů, v New Hampshire, kde budou republikáni vybírat jako ve druhém státě v pořadí, je jejich souboj mnohem vyrovnanější.

Všeobecně se i tak očekává, že se nakonec v listopadových volbách střetne republikán Trump s jedenaosmdesátiletým demokratem Bidenem.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme