Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Síkela viní Křetínského. Využívá svá média ke kritice převzetí NET4GAS, uvedl ministr

Daniel Křetínský
ČTK
 ČTK

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela viní miliardáře Daniela Křetínského, že využívá svá mediální aktiva ke kritice převzetí provozovatele plynovodů NET4GAS českou vládou, uvedl list The Financial Times. Křetínského Energetický a průmyslový holding v reakci uvedl, že obvinění vznesená Síkelou odmítá a že plně respektuje nezávislou redakční politiku.

Reklama

Ministr listu sdělil, že považuje za zvláštní, že Křetínského bulvární deník Blesk přišel se sérií článků kritizujících vládní převzetí firmy NET4GAS, o kterou se miliardář rovněž ucházel. Uvedl také, že útoky na jeho osobu ze strany novin vlastněných Křetínským by měly vzbudit pochybnosti ohledně toho, jak miliardář využívá svá mediální aktiva v zahraničí.

„Zcela a jednoznačně odmítáme obvinění, která vznesl ministr Síkela. Plně respektujeme nezávislou redakční politiku; neurčujeme témata, ale ani je nebudeme potlačovat,“ uvedla společnost EPH. Martina Říhová, šéfka společnosti Czech News Center, která je vydavatelem Blesku, dodala, že zájem médií o „podezřelý“ nákup plynovodů není dán vlastnickou strukturou listu, ale přirozenou zvědavostí ohledně této velké státní transakce.

Izrael je ve válce

Lukáš Kovanda: EU za patnáct let dala Palestině desetinásobně víc peněz než Česku

Finanční pomoc EU Palestině je v posledních patnácti letech zhruba desetinásobná v porovnání s objemem unijních peněz, které v témže období coby řádný člen EU čerpalo Česko, píše ve svém komentáři hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

NET4GAS je držitelem výlučné licence pro přepravu zemního plynu v České republice. Vládní převzetí podniku se stalo terčem kritiky rovněž ze strany opozice a jiných médií, včetně serveru Newstream.cz a týdeníku Echo24, upozorňuje The Financial Times.

Křetínský patří k nejvlivnějším postavám českého byznysu. Ovládá řadu průmyslových, obchodních, finančních nebo mediálních firem v České republice i v zahraničí. Časopis Forbes ho v nejnovějším žebříčku řadí na druhé místo mezi nejbohatšími Čechy, jeho majetek odhaduje na 210,9 miliardy korun.

Opozice navrhla razantnější růst rodičovského příspěvku

Opozice navrhla razantnější růst rodičovského příspěvku, ten se může dostat až na 400 tisíc

Opoziční hnutí ANO a SPD navrhla razantnější růst rodičovského příspěvku, a to až o 100 tisíc korun na 400 tisíc korun. Pozměňovací návrhy předložili poslanci opozice v druhém sněmovním čtení vládní novely, která dávku zvyšuje z nynějších 300 tisíc korun na 350 tisíc korun.

Přečíst článek

Křetínského společnost Czech Media Invest (CMI) vydává v ČR například deníky Blesk, Aha!, E15 a Sport a několik desítek časopisů, mimo jiné Reflex, Svět motorů a ABC. Vlastní rovněž aktivity v zahraničí, například ve Francii.

Minulý měsíc sice Křetínský prodal svůj podíl ve francouzském listu Le Monde, nadále však vlastní několik francouzských rozhlasových stanic a časopisů. Podle nedávných informací zdrojů listu The Financial Times se nyní miliardář zajímá rovněž o koupi britských novin The Daily Telegraph.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme