Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardáři na táboře v Sun Valley: řešily se nákupy, bitcoin i rafting

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku
Anthony Quintano / Creative Commons / CC-BY-2.0
Tereza Zavadilová

Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos a další těžkotonážní jména dnes odjíždějí z prázdninového pobytu v Idahu. Teprve se uvidí, které nové akvizice z toho vyplynou.

Reklama

Nejtěžší jména amerického byznysu se každoročně sjíždějí na tábor v luxusním horském resortu Sun Valley v Idahu. Loni tuto konferenci zhatil koronavirus, o to je ale podle amerických médiích očekávanější letos. Šéfové největších firem se na místo sjeli v úterý, akce končí dnes. 

Podle Newsweeku mezi účastníky akce byl Mark Zuckerberg a Sheryl Sandbergová z Facebooku, šéf Applu Tim Cook a dokonce Bill Gates, který ještě na poslední akci byl se svou ženou Melindou, se kterou se rozvádějí. A Jeff Bezos, odcházející šéf Amazonu, by tam měl představit svého nástupce Andyho Jassyho - a podle Fox News také svou přítelkyni Lauren Sanchez. 

Akci pořádá poradenská firma Allen & Co., která je sice malá, ale velmi vlivná, účastní se jako poradce řady známých dealů, jako bylo třeba IPO Googlu i Facebooku. Mimochodem je ve vlastnictví jedné rodiny od roku 1922. A na tradici Američané slyší: letní setkání byznysmenů se v malém horském městečku konává už od roku 1936. 

Andy Jassy, nový CEO Amazonu, ve funkci nahradil zakladatele společnosti Jeffa Bezose.

Nový šéf Amazonu Andy Jassy: Bezosův stín stojící nohama pevně na zemi

Andy Jassy k nejvyšší roli v Amazonu rostl řadu let jako „Bezosův stín“. Největšímu e-shopu světa navíc vymyslel nejlukrativnější byznys.

Přečíst článek

Na akci se každoročně sjednávají velké dealy - protože vždy jsou přítomní nejdůležitější mediální mogulové. Údajně Bezos rozhodl o nákupu Washington Post právě na jednom z kempů, stejně jako se zde upletl nákup ABC zábavním gigantem Disney. Mezi přítomnými je letos například šéf Discovery David Zaslav, šéf Netflixu Reed Hastings či Robert Iger z Disneyho

Letos se prý hovořilo třeba o kryptoměnách. Osobní inauguraci měl na „táboře” šéf kryptoměnové burzy Coinbase Brian Armstrong. Podle New York Post asi mezi přítomnými sháněl rady, jak zařídit, aby akcie jeho firmy nebyly tak závislé na cenách volatilního bitcoinu. Dalším tématem podle amerických médií mohl být videogamig - během pandemie tento průmysl vyrostl na objem 180 miliard dolarů, čímž o hodně překonal filmový sektor s „pouhými” sto miliony.  V tomto odvětví se čekají nové vlastnické přesuny. 

Miliardářský letní kemp ale není jen networking, práce a dealy. Nejvlivnější byznysmeni se převléknou do sportovního a věnují se tenisu, procházkám,  raftingu a golfu. Než se svými private jety rozletí zase domů. 

V červenci vzlétne do vesmíru raketa New Shepard s posádkou. Na palubě nebude chybět ani šéf Amazonu Jeff Bezos.

Jeff Bezos: Work-life balance je k ničemu

Nejlepší je propojit práci a život v jedno, soudí někdejší lídr Amazonu Jeff Bezos. V pondělí 5. července ho ve vedení nahradí Andy Jassy. Bezos zůstane jen výkonným předsedou správní rady.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Kontrolu nad Berlusconiho impériem přebírají nejstarší potomci, Marina a Pier Silvio

Kontrolu nad Berlusconiho byznysovým impériem přebírají dva nejstarší potomci, Marina a Pier Silvio

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme