Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jeff Bezos: Work-life balance je k ničemu

V červenci vzlétne do vesmíru raketa New Shepard s posádkou. Na palubě nebude chybět ani šéf Amazonu Jeff Bezos.
ČTK
Tereza Zavadilová

Nejlepší je propojit práci a život v jedno, soudí někdejší lídr Amazonu Jeff Bezos. V pondělí 5. července ho ve vedení nahradí Andy Jassy. Bezos zůstane jen výkonným předsedou správní rady.

Reklama

Superlídr, vizionář a zakladatel Amazonu Jeff Bezos nevěří na hledání rovnováhy mezi pracovním životem a volným časem. „Work-life balance je vysilující fráze. O rovnováhu vůbec nejde,” řekl Bezos serveru Business Insider.

Pokud se člověk dívá na práci a volný čas jako na dvě věci, které je třeba vyvažovat, vede to k menší produktivitě. Pak si vždy musí vybírat, zda dělá práci, nebo zábavu - jako by to bylo něco za něco. „Přitom je to spíše kruh, jsou to integrované části. Když jsem doma šťastný, přijdu do kanceláře s úžasnou energií. A když jsem šťastný v práci, přijdu domů s úžasnou energií,” uvedl Bezos. 

Bezos se bude adaptovat na nový systém práce už 5. července, kdy odchází z čela Amazonu a předává žezlo Andy Jassymu, který přichází do role CEO z divize Amazon Web Services. Před Bezosem, který se stane předsedou představenstva, jsou i další dobrodružství, jako jeho cesta do vesmíru, která se uskuteční 20. července. 

A jaký je jeho vlastní recept na integraci pracovního a rodinného života? Nedává si budík, snídá s rodinou, najde si čas i na umytí nádobí a není fanouškem mnoha porad. 

Foto: ČTK

V červenci vzlétne do vesmíru raketa New Shepard s posádkou. Na palubě nebude chybět ani šéf Amazonu Jeff Bezos.

Šéf Amazonu Bezos poletí v červenci do vesmíru s bratrem i vítězem aukce

Až společnost Blue Origin příští měsíc vypraví svůj první let do vesmíru s posádkou, chce u toho být i její majitel Jeff Bezos. Zakladatel technologického giganta Amazon a jeden z nejbohatších mužů planety oznámil, že hodlá let absolvovat společně se svým bratrem Markem. Do kosmu je doprovodí vítěz aukce, který za let zaplatil 28 milionů dolarů.

Přečíst článek

Vesmírná loď společnosti Virgin Galactic britského miliardáře Richarda Bransona.

Vesmírná turistika. Musk, Bezos a nově i Branson mohou vyslat do kosmu klienty

Společnost Virgin Galactic miliardáře Richarda Bransona oznámila, že dnes obdržela souhlas amerického Federálního úřadu pro letectví (FAA) pro lety s lidmi do vesmíru. Informovala o tom agentura Reuters, která v této souvislosti poukázala na rostoucí konkurenci v rodícím se lukrativním sektoru vesmírného cestovního ruchu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Podnikatel, přemýšlení

Těžká hlava škodí. Jak skoncovat s přílišným přemýšlením

Přečíst článek
Syndrom vyhoření. Burn-out syndrom

Harvard Business Review: Polovina manažerů je vyhořelá. Co s tím?

Přečíst článek
Harvard Business Review: Před odjezdem na dovolenou si nastavte hranice

Harvard Business Review: Před odjezdem na dovolenou si nastavte hranice

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme