Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Facebook otevře první kamenný obchod. Prodávat bude chytré brýle a virtuální realitu

Ray-Ban ve spolupráci s Facebookem prodává své první chytré brýle
Ray-Ban
 ČTK

Společnost Meta Platforms, která vlastní sociální síť Facebook či komunikátor WhatsApp, to s přesunem do virtuálního "metaversu" myslí vážně. Od 9. května si její zákazníci budou moci pořídit zařízení, která je do virtuálních dimenzí přenesou.

Reklama

Americká internetová společnost Meta, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, otevře příští měsíc svůj první kamenný obchod. Zákazníci si v něm budou moci vyzkoušet a koupit zařízení pro virtuální realitu a další přístroje.

Společnost Meta se původně jmenovala Facebook, loni v říjnu však svůj název změnila. Nové jméno Meta má odrážet zaměření na metaverse, virtuální svět, o kterém si šéf podniku Mark Zuckerberg myslí, že bude představovat novou generaci internetu.

 

Obchod s názvem Meta Store hodlá firma otevřít 9. května v Kalifornii. „Naším cílem je ukázat lidem, co je dnes možné dělat s našimi produkty, a zároveň jim umožnit nahlédnout do budoucnosti, ve které ožije koncept metaverse. A doufáme, že se nám tak podaří tento koncept trochu demystifikovat,“ uvedla firma.

Výraz metaverse se v poslední době stal v technologickém odvětví velmi populárním termínem. Odkazuje na koncept sdílené virtuální platformy, do které mohou lidé vstupovat prostřednictvím různých zařízení a ve které se mohou pohybovat v různých digitálních prostředích. Společnost Meta nyní do konceptu metaverse masivně investuje.

Virtuální hra společnosti Meta a Oculus Horizon Worlds

Zuckerberg a Meta otestují prodej virtuálního zboží v metaverse. Lidé jsou ochotni zaplatit miliony

Provozovatel Facebooku společnost Meta a její šéf Mark Zuckerberg otestují prodej virtuálního zboží a zážitků v budovaném světě metaverse. Využijí k tomu hru z virtuálního prostředí Horizon Worlds, kterou ve Spojených státech spustili v prosinci. Důvodem je i to, že podle odhadu Citi Bank může činit hodnota ekonomiky metaverza do roku 2030 až 13 bilionů dolarů, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

Nejúspěšnějším až kultovním počinem herního studia Epic Games byla hra Fortnite.

Sony a majitel Lega zbrojí na metaverse, za miliardy dolarů koupí podíly v Epic Games

Budování virtuálního světa zvaného metaverse získalo další finanční stimul. Nadnárodní zábavní gigant Sony a majitel Lega, společnost Kirkbi koupili podíly, každý za miliardu dolarů (asi 22 miliard korun), v herní společností proslavené její Fortnite, firmě Epic Games, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Z britského vicepremiéra „ministrem zahraničí“ Facebooku. Jak vypadá neveřejná tvář Mety?

Z britského vicepremiéra „ministrem zahraničí“ Facebooku. Jak vypadá neveřejná tvář Mety?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme