Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ESG je podvod, utweetl se Musk a přišel o 12 miliard dolarů

ESG je podvod, utweetl se Musk a přišel o 12 miliard dolarů
ČTK
Veronika Kudrnová
vku

Středa byla pro Elona Muska smolným dnem. Vypsal se z ní na Twitteru. Jeho zpráva o 197 znacích ho ale připravila o další miliardy dolarů. Hodnota Tesly za jediný den spadla o 12 miliard dolarů. Automobilka navíc přišla o výsostné postavení mezi společnostmi, které jedou na vlně udržitelného byznysu. „ESG je podvod,“ utweetl se ve vzteku Musk. A dodal, že je z něj nově republikán.

Reklama

Muskovo měsíční tažení za akvizicí Twitteru, které se projevuje hlasitými příspěvky na této sociální síti, čím dál víc znepokojuje akcionáře Tesly. Ti jsou nervózní hlavně z toho, z čeho by nejbohatší člověk na světě koupi Twitteru financoval.

Elon Musk

Hra na Twitter nebere konce. Musk ho chce za nižší cenu. Tvrdí, že 20 procent jeho uživatelů je falešných

Miliardář Elon Musk prohlásil, že nevylučuje životaschopnou dohodu o převzetí Twitteru za nižší cenu. Nechal se slyšet, že falešní uživatelé tvoří nejméně 20 procent všech účtů na stejnojmenné sociální síti, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Zatímco Musk strávil středu na Twitteru oznamováním svého politického přechodu z demokratů na republikány a hanobením ESG, Tesla mezitím klesla na nejnižší úroveň v tomto roce a ze svého bohatství umazala 12,3 miliardy dolarů.

Celkově vzato, Musk od zahájení své nabídky na Twitter minulý měsíc už ztratil 49 miliard dolarů, píše Bloomberg

Plán převzetí Twitteru je pozastaven, Musk chce vyjasnit podíl falešných účtů

Plán převzetí Twitteru je pozastaven, Musk chce vyjasnit podíl falešných účtů. Akcie sítě klesly

Plán převzetí internetové společnosti Twitter zhruba za 44 miliard dolarů (více než bilion korun), které za podnik nabídl šéf americké společnosti Tesla Elon Musk, je pozastaven. Musk to dnes uvedl na svém twitterovém účtu. Chce nejprve podrobnosti k podílu falešných a spamových účtů. Akcie Twitteru se v reakci na jeho sdělení propadly zhruba o 20 procent. Musk, který je nejbohatším člověkem na světě, se na převzetí společnosti Twitter dohodl minulý měsíc.

Přečíst článek

Musk i přesto nadále zůstává nejbohatším člověkem na světě. Podle indexu dolarových miliardářů Bloomberg Billionaires Index jeho jmění dosahuje výše téměř 210 miliard dolarů, tedy o 60,4 miliardy dolarů méně oproti konci loňského roku.

ESG je podvod,“ napsal na Musk na Twitteru okamžitě po tom, co Tesla přišla o svoji pozici v globálním indexu ESG S&P 500. Svým fanouškům se rovněž svěřil s tím, že „v nejbližších měsících se budou politické útoky vůči jeho osobě ještě víc zesilovat.“

A proč se z dosud skalního demokrata stal republikán? „Vnímal jsem je (demokraty) jako laskavou stranu. To se ale změnilo, jen rozdělují společnost a podněcují v ní nenávist. Nemohu je dál podporovat a budu proto propagovat republikány,“ napsal na Twitteru.

S&P Teslu vyřadila z indexu ESG na začátku května. Skóre Tesly snížila kvůli „nedostatečné nízkouhlíkové strategii“ a „kodexu obchodního chování“ společnosti. Svou roli sehrály také špatné pracovní podmínky a rasistický přístup, na něž si veřejně stěžovali někteří zaměstnanci kalifornské továrny.

Opening Tesla Factory Berlin Brandenburg

Tesla v problémech. Zastavila výrobu v Šanghaji, v USA svolává desítky tisíc vozů kvůli poruchám

Společnost Tesla zastavila většinu své výroby ve své továrně v Šanghaji kvůli problémům se zajištěním dílů pro svá elektrická vozidla, uvedla agentura Reuters s odkazem na interní zdroje z automobilky. Potíž způsobená tvrdým postupem Pekingu proti šíření covidu je další z řady patálií v poslední době včetně dnešního oznámení firmy o svolání 130 tisíc vozů kvůli poruchám dotykového displeje.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme