Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sázka na akcie Bank of America vynesla Warrenu Buffettovi skoro dvě miliardy

Americký miliardář a filantrop Warren Buffett odchází z rady Nadace Gatesových.
ČTK
Petra Jansová
pej

Sázka na akcie Bank of America vynesla Warrenovi Buffetovi téměř dvě miliardy dolarů. Nákupem si známý investor vylepšil reputaci. Podle některých totiž během loňského roku ztratil svůj pověstný „čich“.

Reklama

Společnost Berkshire Hathaway začala investovat do cenných papírů jedné ze čtyř nejvýznamnějších bank investovat na přelomu loňského července a srpna během dvanácti obchodních dní, kdy se akcie obchodovaly za 23 až 25 dolarů.

Od té doby jejich hodnota vzrostla o 80 procent, při čtvrtečním uzavření americké burzy se cena akcie vyšplhala až k 45 dolarům. Tedy ke svému maximu od finanční krize, upozorňuje server Businessinsider. Celkem Buffettova Berkshire nakoupila akcie za 2,1 miliardy dolarů, nyní je jejich cena 3,8 miliardy dolarů. Letní nákupy přinesly Buffetovi za 14 měsíců 1,7 miliardy dolarů. 

Americký miliardář a filantrop Warren Buffett odchází z rady Nadace Gatesových.

Buffett rozdal další miliardy a oznámil odchod z rady Nadace Gatesových

Americký miliardář a filantrop Warren Buffett odchází z funkce jednoho ze tří správců dobročinné Nadace Billa a Melindy Gatesových, které už daroval více než 27 miliard dolarů (asi 575 miliard korun). S jejími cíli ale dál souzní a podporuje ji, oznámil 90letý investor.

Přečíst článek

Loňské letní nákupy nebyly první, které Buffett v americké bance učinil. Podle výroční zprávy utratila Berkshire Hathaway za svůj celkem dvanáctiprocentní podíl v Bank of America necelých 15 miliard dolarů, jejich skutečná hodnota je ale nyní 45 miliard dolarů. 

Velký nákup akcií této banky není podle Businessinsider nijak překvapivý, protože i podle Berkshire Hathaway jde o jednu z několika velkých akvizic té doby, Ovšem je v kontrastu s masivním výprodejem akcií JP Morgan nebo Goldman Sachs, ke kterému Buffettova firma ve stejném období přikročila..

Americký miliardář a filantrop Warren Buffett odchází z rady Nadace Gatesových.

Firmu vám zabijí tři věci, říká Warren Buffett

Jsou tři věci škodlivé pro firmu jako rakovina, radí investorská legenda.

Přečíst článek

Těžba ropy, ilustrační foto

Ropa je nejdražší za osm let. A bude hůř

Ceny ropy pokračují v růstu. Severomořská ropa Brent dnes poprvé za tři roky překonala 85 dolarů za barel. A bude hůř. Drahá ropa se odráží i na ceně paliv u českých čerpacích stanic. Benzin může v zimě atakovat hranici 40 korun za litr.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Warren Buffett

Týden tradera: Buffett vyrazil na nákupy. Trhy vystrašil výbuch rakety v Polsku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme