Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Buffett přikoupil akcie HP, ty prudce posilují

Warren Buffett
ČTK/AP

Investička Berkshire Hathaway ovládaná americkým miliardářem Warrenem Buffettem navýšila podíl ve výrobci osobních počítačů a tiskáren HP. Akcie společnosti z reakci na zprávu přidávají téměř deset procent.

Reklama

Americká společnost Berkshire Hathaway koupila téměř 121 milionů akcií výrobce osobních počítačů a tiskáren HP, a získala v něm tak podíl 11,4 procenta. Vyplývá to z oznámení pro Americkou komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). Nákup je další ze série velkých investic firmy ovládané miliardářem Warrenem Buffettem. Akcie HP po středečním závěru v reakci na oznámení posílily o 9,9 procenta.

Měřeno středeční závěrečnou cenou vlastní Berkshire Hathaway v HP podíl za zhruba 4,2 miliardy dolarů (94 miliard korun). HP měla ke konci ledna 1,06 miliardy akcií.

Koupě podílu v HP je třetí velkou investicí Berkshire od 26. února, kdy Buffett ve svém výročním dopise pro akcionáře uvedl, že „interní příležitosti přinášejí mnohem lepší výnosy než akvizice“ a akciové trhy jeho firmu jen málo „vzrušují“, připomněla agentura Reuters.

Warren Buffett

Buffett přikoupil další pojišťovnu, v přepočtu za víc než čtvrt bilionu korun

Americká společnost Berkshire Hathaway investora Warrena Buffetta koupí za 11,6 miliardy dolarů (259 miliard korun) pojišťovnu Alleghany.

Přečíst článek

Ve druhé polovině března Berkshire rozšířila své pojišťovací portfolio, když se dohodla na nákupu pojišťovací společnosti Alleghany za 11,6 miliardy dolarů v hotovosti. Začátkem března Berkshire odhalila 14,6procentní podíl v producentovi ropy a plynu Occidental Petroleum, do kterého investovala asi šest miliard dolarů.

Před oznámením koupě Alleghany strávil Buffett šest let bez velké akvizice, takže Berkshire nahromadila hotovost za 146,7 miliardy dolarů. Buffett se zavázal, že bude mít po ruce alespoň 30 miliard dolarů v hotovosti.

Warren Buffett

Zatímco Bezos i Musk chudnou, Buffett bohatne. Je zpět mezi dolarovými stamiliardáři

Zatímco ostatní chudnou, Warren Buffett bohatne. Investor, který je známý svým vlažným postojem k akciím technologických firem, se vrátil do pětice nejbohatších lidí na světě. Upozornil na to server agentury Bloomberg. Podařilo se mu to i díky sázce na akcie ropné společnosti Occidental Petroleum.

Přečíst článek

Ondřej Aust a Richard Fuxa, spolumajitelé serveru mediar.cz

Miliardář Fuxa rozšiřuje mediální impérium. Po Hrotu kupuje Mediář

Richard Fuxa vlastní největší síť venkovní reklamy u nás BigBoard. V posledních měsících ale buduje mediální společnost, pod kterou vedle podílu ve vydavatelství ekonomického týdeníku Hrot dále spadá lifestylový web Flowee nebo metropolitní zpravodajství PrahaIN.

Přečíst článek

Temelín

Až se vyřeší plyn, musí se Evropa zbavit závislosti na ruském uranu. Česku by to trvalo roky

Ruské jaderné palivo bude dalším zásadním problémem pro evropskou energetiku, upozorňuje agentura Bloomberg. Podle oslovených expertů bude náhrada za ruský uran trvat tři až pět let, ale realističtější odhad je plných deset let. V tuto chvíli je přitom na Ruskem dodávaném palivu závislých 100 milionů Evropanů, včetně Čechů a Slováků.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

David Šnajdr, ředitel české pobočky XTB

Stále více Čechů realizuje své plány pomocí pasivního investování

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme