Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Země je placatá, kámen měkký a Finsko neexistuje. Čemu jsou někteří lidé ochotní věřit

Země je placatá, kámen měkký a Finsko neexistuje. Čemu jsou někteří lidé ochotní věřit
iStock
 ČTK

Server BuzzFeed sestavil s pomocí uživatelů serveru Reddit přehled těch nejšílenějších a nejdivnějších konspiračních teorií.

Reklama

Ve virtuálním i skutečném světě koluje spousta konspiračních teorií - a spousta z nich je tak absurdní, že se dá jen těžko uvěřit, že jim může někdo... uvěřit. Server BuzzFeed přišel s tuctem těch nejšílenějších. Které to jsou?

  1. Kameny jsou měkké, dokud na ně někdo nesáhne.
  2. Dopravní kužely zůstávají na silnicích tak dlouho, protože jich ministerstvo dopravy koupilo moc a nemá, kde je uskladnit.
  3. Modelka Gisele Bündchenová je ve skutečnosti čarodějnice, která po jejich rozchodu zaklela Leonarda DiCapria, aby nikdy nemohl chodit s nikým starším, než byla ona, když se rozešli.
  4. Walt Disney byl kryogenicky zmrazen (anglicky frozen). Proto natočili Ledové království (anglicky Frozen), aby lidé googlující „Walt Disney Frozen“ našli jako první odkazy na animovaný snímek Ledové království.
  5. Iniciativu za zelené trávníky ve Spojených státech vedou velké farmaceutické firmy. Abyste měli zelenou trávu, potřebujete pesticidy, pesticidy způsobují rakovinu a rakovina znamená pro farmaceutické firmy dobrý obchod.
  6. Vláda kontroluje počasí, aby měly celebrity pěkné svatby.
  7. Technologie 5G aktivuje mikročipy v očkovací látce proti covidu-19 a mění lidi na zombie.
  8. Finsko neexistuje.
  9. Země je placatá.
  10. Velký požár Londýna v roce 1666 ve skutečnosti způsobila samovolně se vznítivší krysa.
  11. Vnuk franského krále a prvního středověkého římského císaře Karla Velikého posunul kalendář o 300 let dopředu, a tudíž nikdy nebyl středověk.
  12. Chov slepic je vstupní branou k tomu, aby člověk věřil konspiračním teoriím.

Titanic se nikdy nepotopil, hlásají účty na TikToku. A sledují je miliony lidí

Titanic se nikdy nepotopil, hlásají lidé na TikToku. A sledují je miliony lidí

Detaily příběhu o potopení výletní lodi RMS Titanic se mohou napříč různými zdroji lišit, o jeho hrubých obrysech ale není pochyb. Odborníci se shodují, že 15. dubna 1912, méně než týden po zahájení premiérové plavby, skončil Titanic na dně severního Atlantiku. Na sociální síti TikTok se uživatelé o více než 100 let později dozvídají něco úplně jiného, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek

Demonstrace za odvolání a demisi vlády premiéra Petra Fialy (ODS) s názvem Nenásilná revoluce - Česká republika na 1. místě, 28. října 2022, Václavské náměstí, Praha.

Boj s dezinformacemi je nedostatečný, míní většina Čechů. Zcela nekriticky je přejímá asi šest procent veřejnosti

Vláda nedostatečně bojuje proti konspiracím a dezinformacím, domnívá se 63 procent Čechů. Naopak 18 procent veřejnosti považuje boj s dezinformacemi za dostatečný. Zbývajících 19 procent dotázaných to podle svých slov nedokáže posoudit. Vyplývá to z průzkumu společnosti Median pro Český rozhlas (ČRo). Konal se na konci června a zúčastnilo se ho tisíc lidí starších 18 let.

Přečíst článek

Sociální síť Donalda Trumpa Truth Social

Trumpova „pravdivá” sociální síť žije z reklam na zázračné léky, falešné zboží a zbraně

Donald Trump v reakci na zablokování svých účtů na Facebooku či Twitteru založil v říjnu 2021 svou vlastní sociální síť s výmluvným názvem Truth Social. Ale necelý rok a půl po své zrodu bojuje s nedostatkem reklamy velkých nadnárodních značek. Ve snaze financovat nákladnou síť tak zatím přežívá z peněz inzerentů nabízejících „zázračné“ léky, zbraně, napodobeniny kvalitního zboží a upomínkových předmětů souvisejících právě s bývalým americkým prezidentem, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme