Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vlivný jako Bob Dylan. Rapper Kendrick Lamar přiváží do Prahy desku roku

Americký rapper Kendrick Lamar
Live Nation
 ČTK

Na jeho kontě je nespočet ocenění, navíc má Kendrick Lamar jedno prvenství - jako první rapper v histoii získal Pulitzerovu cenu.

Reklama

Pětatřicetiletý Kendrick Lamar považovaný za jednoho z nejvlivnějších rapperů současnosti v pondělí vystoupí v pražské O2 areně. Lamar bude v metropoli koncertovat během svého turné The Big Steppers Tour, které souvisí s novou deskou Mr. Morale & The Big Steppers. Jako předskokani se představí Baby Keem, Lamarův bratranec, producent a hudebník. Druhým předskokanem je Tanna Leone, kterého Lamar vydává u svého labelu.

Hudební odborníci Lamara jeho významem přirovnávají k umělcům, jako je Bob Dylan nebo Miles Davis. Vydává komerčně úspěšná alba s ostrým sociálním komentářem, ohlasy moderního jazzu, funku a soulu a nápaditými videoklipy.

Bruce Springsteen

Top 10 nejvýdělečnějších muzikantů 2021: Springsteen, Jay-Z, Simon či West

Doba covidová loni přála některým oborům, jako třeba internetovému prodeji či výrobcům čipů, ale překvapivě mezi dotyčnými obory je i showbyznys. Ačkoli pandemická opatření pro většinu muzikantů znamenala nemožnost vyjet na světové turné, přesto mnozí z nich vydělali desítky až stovky milionů dolarů. Žebříčku deseti nejvíce vydělávajících muzikantů, který zveřejnil časopis Rolling Stone, vévodí nestárnoucí rocker Bruce Springsteen.

Přečíst článek

Držitel Pulitzerovy ceny

Čtrnáctinásobný držitel ceny Grammy Lamar byl členem neformálního uskupení Black Hippy, které tvořili další tři rappeři z labelu Top Dawg Entertainment - Jay Rock, Schoolboy Q a Ab-Soul. Je to jediný rapper, který byl oceněn Pulitzerovou cenou v hudební kategorii.

Roku 2011 vydal nezávislé album Section.80, které mu zajistilo smlouvu u labelu Aftermath Entertainment, který vede Dr. Dre. Ten mu poté pomáhal vytvořit debutové album good kid, m.A.A.d city, které bylo vydáno v říjnu 2012. V roce 2015 následovalo druhé album u Aftermath To Pimp a Butterfly, v roce 2017 album Damn oceněné Pulitzerovou cenou.

Všechna alba se dočkala pozitivního přijetí u kritiků i posluchačů. Lamar je také spoluzakladatelem mediální agentury pgLang.

Rony Plesl
video

Umění je jako každý byznys. Musíte investovat, jinak se neprosadíte, říká Rony Plesl

V dalším z dílů pořadu Victory Club na newstream.cz se představí Rony Plesl. Jedna z nejvýraznějších osobností českého designu se v posledních letech stále více soustředí na volnou tvorbu a chce s ní uspět v globální konkurenci.

Přečíst článek

Ivo Kahánek
video

Victory Club s pianistou Ivem Kahánkem: Sólovým hráčem se stane jeden člověk za generaci

Je nejuznávanějším českým pianistou současnosti. S velkým úspěchem hraje před publikem doma i ve světě, dnes své umění představí v rámci Pražského jara. Ivo Kahánek je dalším hostem pořadu o úspěchu a cestě na profesní vrchol Victory Club, který představuje byznysový portál newstream.cz.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Přečíst článek
Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 6. května v Nashvillu.

Koncerty Taylor Swift vyvolaly oživení americké ekonomiky, v Seattlu i zemětřesení

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme