Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Minimalistická novostavba splynula se stávající zástavbou

Rodinný dům v pražské čtvrti Lhotka.
BoysPlayNice
Petra Jansová
pej

V jednoduchosti je krása, napadne zřejmě každého, kdo se podívá na rodinný dům v pražské čtvrti Lhotka. Navrhli ho architekti a designéři ze studií SOA architekti a Richter Design.

Reklama

Jejich záměrem bylo navrhnout osobitý dům, který zároveň zapadne do stávající zástavby. Ta definovala jednak umístění objektu na pozemku velikosti 800 metrů čtverečních, tak i měřítko. Přičemž museli splnit i požadavek klientů – co nejvíc propojit interiér s exteriérem.

Provozně je dům rozdělen do čtyř částí. Z předsíně nebo garáže se vstupuje do chodby, která dělí první „kvádr“ objektu. Zde je pracovna s výhledem do zeleně a v zadní části směrem do zahrady kuchyň s přímou vazbou na terasu a zimní zahradu s bazénem. Obývací pokoj v severozápadní části domu je vizuálně propojen s kuchyní. Ve druhém patře je umístěna klidová zóna.

Detailní podobu domu představuje následující galerie.

Budova je navržena v nízkoenergetickém standardu. Stavba vyšla na 24 milionů korun.

>>>>Zajímá vás moderní architektura? Sledujete rubriku Enjoy<<<<<

Martin Lébl

Roční příprava plážových volejbalistů na olympiádu stojí čtyři miliony, říká Lébl

Česká volejbalová liga v posledních pěti letech šla hodně nahoru. Pohybují se v ní kvalitnější hráči a točí se v ní více peněz. Přesto tuzemské platové hřiště není tak velké jako v sousedním Polsku. Co obnáší práce člověka, který zastupuje profesionální hráče? A proč je dobré do volejbalu investovat? Přečtěte si rozhovor s bývalým profesionálním volejbalistou Martinem Léblem, který má na svém kontě řadu prestižních titulů.

Přečíst článek

Ikea, nový koncept

Ikea mění své prodejny na chill-out zóny. Zmizí uličky i parkoviště

Místo na nákupy za zážitkem. Ikea se rozhodla přebudovat své prodejny na místa, kde lze plnohodnotně trávit volný čas. První dva testovací obchody otevře v Šanghaji a Vídni.

Přečíst článek

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme