Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Místo českého piva, italské víno. Restauraci v Lidovém domě bude provozovat Riccardo Lucque

Riccardo Lucque
Se svolením La Collezione
Petra Nehasilová

Italský šéfkuchař Riccardo Lucque k síti podniků přidává další. Nově bude provozovat i restauraci v Lidovém domě v Hybernské ulici.

Svoji první restauraci otevřel Riccardo Lucque v roce 2009 na Vinohradech. Postupně k Aromi přibyly další podniky,  La Finestra in Cucina a síť bister La Bottega. Spolu s partnerem Ondřejem Rákosníkem vytvořili také skupinu La Collezione.

„Je to tak,“ potvrdil Riccardo Lucque informaci o novém přírůstku do skupiny. Servírovat se v ní budou italské speciality, těstoviny, pizza i masa z grilu. „Jméno vám ještě říct nemůžu, nestihli jsme ho registrovat,“ dodal Lucque. Podnik chce otevřít už v červnu.

I v Hybernské budou vyrábět čerstvé těstoviny a pizzu z mouky pocházející z malého mlýnu ze středoitalského regionu Marche. „Budeme mít otevřenou kuchyni. Zákazníci tak budou moct sledovat přípravu těstovin a pizzy přímo," přibližíl Lucque.  

Pražská restaurace Aromi zabodovala v prestižním žebříčku. Je jednou z nejlepších na světě

O Italech se traduje jejich umění žít a jíst. Každoročně se o tom přesvědčují miliony turistů vracejících se z dovolené s nějakým tím kilem navíc. Pasta, pizza, frutti di mare. To všechno má společný jmenovatel. Tu pravou Itálii lze ale ochutnat i v Praze na Míráku. V restauraci Aromi italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho, která se aktuálně umístila v žebříčku Top 50 italských restaurací a světě mimo Itálii. Podnik obsadil 25. příčku.

Přečíst článek

Prostory, kde restaurace vznikne, jsou výjimečné. Nachází se budově chráněné UNESCEM a interiéry jsou plně dochovaných historických prvků, například barokních stropů a gotických portálů. I v minulosti v přízemí bývala restaurace, která nabízela především českou kuchyni a pivo.

Lidový dům v Hybernské ulici Zdroj: ČTK

Podniky ze skupiny La Collezione se přitom specializují na italsku kuchyni. Například v Aromi se specializují na mořské plody a ryby. V Amanu v ulici Na Poříčí se specializují na přípravu masa a to nejen steaků, ale i ryb a mořských plodů. 

„Kuchyně Aromi je plná intenzivních a vyvážených chutí, které vás ale dokážou až nečekaně překvapit,“ píší o pražské restauraci v prestižním výběru Top 50 italských restaurací a světě mimo ItáliiPorotci vyzdvihli nejenom vysokou kvalitu surovin, ale i přípravy, stejně jako tamní vína či samotné prostředí.

Noční trh na Phu Quocu, kde seženete místní pepř

Výprava na ostrov Phu Quoc, kde roste nejlepší pepř na světě

Za nejlepší pepř na světě bývá označován Kampotský pepř, který roste v Kambodži a je chráněn globální ochrannou známkou. Pár desítek kilometrů od Kampotu v Thajském zálivu ale leží vietnamský ostrov Phu Quoc. A právě tady pěstují pepř ze stejných rostlin, jen na ještě příhodnějším podloží a v lepších klimatických podmínkách. Místní pepř tak mnozí považují za ještě lepší než ten Kampotský. Vyzkoušet to může každý, protože právě na Phu Quoc nyní létají přímé spoje z Prahy.

Přečíst článek

Richard Beneš

Lanýž je v Česku byznys budoucnosti. Máme k němu blíž než Francouzi, říká jeho pěstitel

Lanýž, asi ta nejvzácnější a nejdražší houba na světě, patří k nejvyhledávanějším surovinám každého milovníka kvalitní gastronomie. Nejen jeho. Lanýž, kilo vyjde i na 40 tisíc korun, je spojován především s Francií nebo Itálií. V Česku se ale může brzy stát alternativou k pěstování vína nebo ovoce. Od března se totiž lanýž stal oficiální zemědělskou plodinou. „V případě, že se lanýžárna povede, je reálný výnos na hektar kolem 1,75 milionu korun za rok. Nicméně u lanýžů je samozřejmě naopak i podstatně vyšší riziko než u vinné révy, že se investice nepovede,“ přibližuje Richard Beneš ze společnosti Český lanýž.

Přečíst článek

ZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Myslet na budoucnost. To je hlavní téma zimního vydání magazínu Newstream CLUB. Hvězdou magazínu je Rony Plesl, který v rozhovoru poodkrývá velké plány pro další roky, které chce strávit v novém ateliéru za Prahou. Dále si můžete přečíst rozhovor s miliardářem a investorem Michalem Zahradníčkem, který před rokem otevřel fond Life BioCEEd a hledá skryté poklady ve vědeckých laboratořích.

Se svými vizemi budoucnosti se podělí i další výrazné figury českého veřejného dění včetně technologického evangelisty Petra Máry nebo ekonoma a filozofaTomáše Sedláčka

O zachování hodnot, tradic a budování odkazu hovoří Štěpán Laichter, který opravuje rodový dům na pražských Vinohradech od architekta Kotěry.

Čeští a slovenští dolaroví milionáři prožívají dobré časy. A to nikoli jen kvůli úspěchům v podnikání, ale také díky situaci na trzích, ukazuje nejnovější vydání Wealth Reportu, který ve spolupráci s agenturou Perfect Crowd připravila J&T Banka. Výnosy z akcií se vůbec poprvé staly hlavním zdrojem příjmů, když překonaly i výnosy z podnikání. A co je neméně podstatné: většina respondentů očekává, že dobře bude i nadále, třeba kvůli investicím do private equity. Kam dále tuzemští milionáři investují? I to zjistíte v novém vydání magazínu Newstream CLUB.

Desáté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo magazínu se můžete těšit opět na jaře.

Související

Prezentace surovin v restauraci Field

Michelinské hvězdy nově září nad Brnem, Zlínem i Olomoucí. Hned dvě získal Jan Knedla

Přečíst článek
Asador Etxebarri – Axpe, Španělsko: Grilování povýšené na umění. Skrytý na baskickém venkově patří Etxebarri k nejlepším restauracím světa (v současnosti 2. v seznamu World’s 50 Best). Servíruje příběh ohně, dřeva a dokonalé jednoduchosti na každém talíři.

Michelinky, ale i venkovské hospůdky. Které restaurace vyhledávají nejbohatší Češi?

Přečíst článek
Maroš Jambor

Kvalita pražské gastronomie se hodně proměnila. Strávníci jsou náročnější, říká šéf vyhlášené Zlaté Prahy

Přečíst článek
Doporučujeme