Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Deštník od Gucci propouští vodu, stěžují si Číňané. Přitom stojí skoro 40 tisíc

Kritizované paraple od Gucci
Gucci, použito se svolením
 ČTK

Toto není deštník, ale luxusní módní doplněk a ideální sběratelský předmět, hájí se luxusní značka kritice, že její paraple je obyčejný šmejd.

Reklama

Luxusní paraple od západních oděvních značek Gucci a Adidas pobouřilo Číňany. Doplněk za 11 100 jüanů (38 500 korun) totiž není vodotěsný a nelze ho proto použít jako deštník, napsal server BBC.

Paraple v rámci spolupráce německého sportovního giganta Adidas a italského módního domu Gucci vstoupí do prodeje v Číně 7. června. Gucci na svých stránkách uvádí, že produkt „není voděodolný a je určen pro ochranu před sluncem nebo dekorativní použití“.

Ilustrační foto

Investiční vína porážejí zlato i akcie. Zhodnocení se počítá v desítkách procent

Zájem o burgundská vína jakožto investice nebývale roste. Rostoucí poptávka zvyšuje jejich cenu, a to až o desítky procent. Loňská produkce francouzského vína navíc byla vůbec nejslabší v historii, což se také podepsalo na jeho ceně.

Přečíst článek

Kritika na sociálních sítích

Omezené využití exkluzivního paraplete ale rozlítilo uživatele čínské sociální sítě Weibo. Svou kritiku sdílejí pod hashtagem, který v překladu znamená „deštník za 11 100 jüanů není voděodolný“ a jež zatím zhlédlo na 140 milionů lidí. Jeden z přispěvatelů paraple nazval „velkým, ale zbytečným módním výstřelkem“, jiní ale mají pro jeho případné budoucí majitele pochopení.

„Ti, kteří jsou ochotni za luxusní zboží zaplatit, aby ukázali své jmění, se o praktické využití nezajímají,“ uvedl další uživatel.

Mluvčí módního domu Gucci čínským médiím řekl, že produkt „není doporučený k použití jako deštník“, má podle něj ale „vysokou sběratelskou cenu a hodí se jako každodenní doplněk“.

Čína je pro přední luxusní značky klíčovým trhem, píše BBC. Prodej luxusního zboží ve druhé největší ekonomice světa loni vzrostl o 36 procent a v následujících třech letech se může stát celosvětově největším trhem pro odbyt tohoto typu zboží, uvádí poradenská společnost Bain & Company.

značka Bottega Veneta patřící výrobci luxusního zboží Kering

Majitel Gucci si nedá pokoj, hasí další daňový požár v Itálii

Přes 187 milionů eur (asi 4,5 miliardy korun) doplatí nadnárodní výrobce luxusního zboží Kering vlastnící značky jako Gucci či Yves Saint Laurent finančnímu úřadu v Itálii jako součást dohody o urovnání sporu o údajné daňové úniky firmy v zemi.

Přečíst článek

Mark Zuckerberg

Američtí miliardáři letos chudnou. Nahoru se derou indičtí magnáti

Výsledková sezona dokonala dílo zkázy na majetku většiny nejbohatších lidí planety. Poraženým dosavadního roku je zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, jehož jmění kleslo o polovinu. Naopak neznámý indický miliardář Gautam Adani využívá komplikované situace na Ukrajině a v Číně a jeho přístavy mu vydělaly desítky miliard navíc za pár týdnů, vyplývá ze žebříčku miliardářů agentury Bloomberg.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Akcie vlastníka Gucci stíhají výprodeje. Těžkou hlavu mu dělá vadnoucí poptávka v Číně

Akcie vlastníka Gucci stíhají výprodeje. Těžkou hlavu mu dělá vadnoucí poptávka v Číně

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme