Reklama

Češi postaví v Chorvatsku další luxusní dovolenkový resort

Takto bude vypadat resort Mandré na Pagu.
Domoplan / užito se svolením
Petra Jansová

Čtyřiadvacet prémiových apartmánů, bazény a plážový bar postaví tuzemští developeři na chorvatském ostrově Pag. Investice má vyšplhat k pěti milionům eur.

Reklama

Projekt s názvem Mandré, je jedním z mnoha, které brněnský developer Domoplan na Balkánu plánuje. Dokončen by měl být během 18 měsíců.

„Chorvatsko je pro Čechy velmi oblíbená destinace. Jedná se o stabilní zemi, která se už desítky let permanentně rozvíjí a nadále rozvíjet bude. Za poslední roky se velmi rozvinula infrastruktura, kvalita služeb i apartmánů a hotelů,“ vysvětluje důvody rozšíření právě do Chorvatska Michal Augustýn, manažer chorvatské divize Domoplanu sídlící v Záhřebu.

Nová Palmovka

Praha plánuje postavit tisíce bytů i nové čtvrti. Pomoci by mohl i soukromý sektor

Až osm tisíc nájemních bytů by mohlo vzniknout do deseti let na městských pozemcích o rozloze více než 600 tisících metrů čtverečních. Výstavbu iniciuje městská příspěvková organizace Pražská developerská společnost (PDS). Plány představili její ředitel Petr Urbánek a náměstek pražského primátora Petr Hlaváček (za TOP09).

Přečíst článek

Kromě prázdninového resortu má Domoplan v plánu do budoucna vystavět prostřednictvím své chorvatské pobočky také rezidenční bydlení v Záhřebu a srbském Bělehradu. 

Čeští developeři míří na Balkán

„Projekty rezidenčního bydlení v Záhřebu a Bělehradu vstupujeme na chorvatský, respektive srbský trh, kde chceme místním lidem nabídnout kvalitní bydlení na podobné úrovni, jaké stavíme v Česku. Zahájení realizace plánujeme za půl roku,“ dodává Augustýn.

Domoplan není jediným tuzemských developerem, který se svými projekty míří na Balkán. Miliardové investice v Bělehradě má i společnost UDI Group. Poptávka je tam jak po bytech do vlastnictví, tak po tzv. business apartmánech, které jsou využívány na pronájem.

„Zatímco v minulosti v Srbsku převažoval nákup bytů za hotovost, dnes přibývá kupujících na hypotéku. Ty jsou tam stále ještě velmi výhodné, nicméně i zde očekáváme zdražení v důsledku inflace rostoucí v postcovidovém období v celé Evropě,“ uvádí ředitelka strategie společnosti UDI Group Marcela Fialková s tím, že realitní trh v Srbsku roste a lze ho přirovnat k 90. letům v Praze.

Ilustrační foto

Šéf Hypoteční banky Jiří Feix: Úrok dvě procenta na hypotéce? To už se nezopakuje

Drahé nemovitosti a drahé hypotéky nutí stále více zájemců o vlastní bydlení s koupí nemovitosti vyčkat. Doba dvouprocentních úroků na hypotéce je však již nenávratně pryč, píše ve svém komentáři pro Newstream šéf Hypoteční banky Jiří Feix.

Přečíst článek

Rezidenční výstavba ve Varšavě

Češi jsou na tom nejhůř v Evropě s dostupností bydlení. Koupit si vlastní byt je levnější i v Berlíně

Vlastní byt si pořídí rychleji v Berlíně než v Praze. Češi jsou na tom totiž v ohledu vlastnického bydlení nejhůř v Evropě.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Současně se stavbou Vltavské filharmonie dojde i na revitalizace veřejného prostranství.

Nejenom nová budova filharmonie. Na Vltavské do dvou let započne stavební revoluce

Přečíst článek
Domek v Říčanech

Jak se staví v nejlepším městě pro život? V Říčanech se dá najít i kvalitní architektura

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme