Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejdražší města USA. Patnáct míst, kde běžný Američan na solidní bydlení nedosáhne

Jeden ze dvou obývacích pokojů domu již zesnulého magnáta Davida Rockefellera na Manhattanu
Realitní společnost Modlin Group
Štěpán Kult

Newyorská čtvrť Manhattan je tím nejdražším místem pro život v USA, píše server CNBC. Životní náklady jsou zde podle indexu, který vypracovala rada pro komunitní a ekonomický výzkum (C2ER) tak vysoké, že přesahují průměrné náklady o 122 procent, uvádí index, který zkoumá cenové rozdíly zboží a služeb ve 271 městských oblastech. Podívejte se na nejdražší města v USA v galerii.

Reklama

Manhattan je o 24 procent dražší v životních nákladech než Honolulu, které se umístilo na druhém místě. Vůči třetímu San Franciscu je to o 31 procent.

Za první příčkou Manhattanu stojí především vysoké ceny bydlení, které jsou 4,8 krát vyšší než je celostátní průměr, píše CNBC. Průměrné nájemné v nejhustěji osídlené čtvrti New Yorku je ve srovnání s loňským rokem o devět procent vyšší a průměrná částka vyšplhala na hodnotu 5588 dolarů za měsíc, tedy zhruba 123 tisíc korun. Za zvyšováním stojí i vyšší úrokové sazby a nízká nabídka bytů.

V New Yorku žije 340 tisíc milionářů a 58 miliardářů, což z něj dělá nejbohatší město na světě z hlediska čistého jmění. Mnoho z těchto bohatých rodin žije právě na Manhattanu, kde si mohou dovolit drahé bydlení, což tlačí nahoru průměrnou cenu bydlení. 

Trump se vydal úřadům ve státě Georgia

Trump jako vězeň. Bývalý americký prezident se vydal úřadům ve státě Georgia

Bývalý americký prezident Donald Trump se vydal úřadům ve státě Georgia, kde čelí obvinění z nelegálních zásahů do posledních prezidentských voleb. Ve věznici v okrese Fulton byl 77letý politik, který je veden jako vězeň číslo P01135809, vyfocen, jak je běžné u čerstvě zatčených. Stal se tak prvním exprezidentem USA, který se tomu musel podrobit.

Přečíst článek

Manhattan jen pro vyvolené. Ceny nájmů jsou na rekordu, byty vyjdou měsíčně na sto tisíc korun a více.

Manhattan jen pro vyvolené. Ceny nájmů překonaly další rekord, počtvrté za půl roku

Nájemné za bydlení stoupá. Nejen ve velkých českých městech, kde dle nejnovější analýzy vzrostlo během posledních měsíců o jednotky procent, ale také na slavném Manhattanu. Tam je růst ovšem radikálnější. Web CNBC uvedl, že průměrné nájemné v nejhustěji osídlené čtvrti New Yorku je ve srovnání s loňským rokem o devět procent vyšší a průměrná částka vyšplhala na hodnotu 5588 dolarů za měsíc, tedy zhruba 123 tisíc korun. Za zvyšováním stojí i vyšší úrokové sazby a nízká nabídka bytů.

Přečíst článek

Apple, ilustrační foto

Aukce překonala očekávání. Jeden z prvních počítačů Apple se v USA vydražil za pět milionů

Jeden z prvních osobních počítačů vyrobených společností Apple a podepsaný spoluzakladatelem firmy Stevem Wozniakem se prodal v aukci ve Spojených státech za více než 223 tisíc dolarů (bezmála pět milionů korun). Informovala o tom agentura AP s odvoláním na aukční síň RR Auction. Ta počítač Apple-1 uvedla do plně funkčního stavu a dodala k němu na míru vyrobený kryt se zabudovanou klávesnicí.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Manhattan jen pro vyvolené. Ceny nájmů jsou na rekordu, byty vyjdou měsíčně na sto tisíc korun a více.

Manhattan jen pro vyvolené. Ceny nájmů překonaly další rekord, počtvrté za půl roku

Přečíst článek
Pohled do bytu zesnulé Ivany Trumpové na newyorském Manhattanu, který je na prodej za 26,5 milionu dolarů.

Opulentní domov zesnulé Ivany Trumpové je na prodej. I s leopardí výzdobou, zlatem a mramorem

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme