Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Adani: Ochlazování planety bude jeden z nejvýnosnějších byznysů

V srpnu 2022 se třetím nejbohatším mužem planety stal indický miliardář Gautam Adani.
Wikipedia / Creative Commons 4.0
Štěpán Kult

Indická ekonomika k roku 2050 dosáhne 30 bilionů dolarů, což je více než desetinásobek oproti dnešku, informuje agentura Bloomberg. Pohánět ji budou jednak rostoucí spotřeba a dále ekonomické a sociální reformy, řekl nejbohatší muž Asie Gautam Adani na konferenci v Bombaji.

Reklama

Hrubý domácí produkt Indie může začít během následující dekády vzrůst o jeden bilion dolarů v rozmezí 12 až 18 měsíců. Tímto způsobem se podle Adaniho zvýší atraktivita Indie jakožto investiční destinace. Světový podíl Indie na globálním hrubém domácím produktu pak podle miliardáře může k roku 2050 překročit 20 procent, píše Bloomberg

Adani investuje 70 miliard do čisté energie

Adani, který mimo jiné vydělává na těžbě uhlí, znovu potvrdil závazek svého konglomerátu, že investuje 70 miliard čisté energie. Již v roce 2020 se stal největším výrobcem solární energie na světě, uvádí server Mint, který se zabývá ekonomickým zpravodajstvím v Indii.  

Ekonomický růst bude podle Adaniho pravděpodobně znamenat, že energetická spotřeba země se k roku 2050 zvýší o 400 procent. Indie tak bude muset projít energetickou transformací na obnovitelné zdroje, aby tuto poptávku dokázala uspokojit.

demonstrace

Ropa, hnojiva i uhlí. Indové nakupují od Rusů suroviny za zlomek ceny

Rusko v reakci na západní sankce začalo po ropě prodávat Indii i uhlí. A s výraznou slevou, až 70 procent. S odvoláním na analýzy ruské státní banky PSB to napsal server The Moscow Times.

Přečíst článek

To zároveň koresponduje s plány vlády indického premiéra Naréndra Módího, která si stanovila za cíl rozšířit národní kapacitu solární a větrné energie a zároveň utvořit z Indie globální centrum zeleného vodíku.  

Ochlazování planety bude výnosný byznys

Indie, která je celosvětově třetím největším producentem skleníkových plynů si dala za cíl, že se chce do roku 2070 snížit produkci skleníkových plynů na nulu. V čele tohoto úsilí stojí právě miliardář Adini a ropný magnát Mukesh Ambani, kteří do zelené energie investují miliardy dolarů.  

„Ochlazování planety bude v následujících desetiletích jedním z nejvýnosnějších byznysů a zároveň vytvoří nejvíce pracovních míst,“ řekl Adani. Podle něj se Indie může do roku 2050 změnit na vývozce zelené energie.  

Slavný uměle vytvořený obytný ostrov Palm Džumeira v Dubaji.

Další realitní rekord v Dubaji. Indický magnát koupil letovisko za čtyři miliardy

Jen pár týdnů vydržel rekord stále přitažlivého realitního trhu v Dubaji. Druhý nejbohatší Ind a desátý na světě Mukesh Ambani koupil za 163 milionů dolarů (asi 4,1 miliardy korun) obří vilu na tamním umělém ostrově Palm Džumeira. Předchozí rekord z letošního léta překonal téměř dvojnásobně, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Adani dále dodal, že si podle něj Indie udrží rychlé tempo vytváření start-upových jednorožců s tržní hodnotou přesahující jednu miliardu dolarů. V roce 2021 se v Indii zrodil startupový jednorožec každých devět dní.  

V klimatické krizi jde skutečně o život planety, řekl Biden. Omluvil se za odstoupení od Pařížské dohody

V klimatické krizi jde o život planety, řekl Biden. Omluvil se za odstoupení od Pařížské dohody

Globální klimatická krize představuje existenční hrozbu pro naši planetu, řekl americký prezident Joe Biden v projevu na klimatické konferenci OSN (COP27) v egyptském letovisku Šarm aš-Šajch. Delegáty konference šéf Bílého domu ujistil, že Spojené státy na tuto výzvu reagují s naléhavostí.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Indický podnikatel Gautam Adání

Miliardář Adání si za den polepšil o 7,7 miliardy dolarů, je nejbohatším člověkem v Asii

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme