Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Porsche chce veřejně nabídnout akcie. Velcí investoři už objednávají za miliardy

Porsche
pixabay
Štěpán Kult

Porsche v září poprvé veřejně na burze ve Frankfurtu nabídne své akcie. Velcí investoři mají zájem o předobjednávky akcií v hodnotě mezi 60 až 85 miliardami eur, informuje agentura Bloomberg.  

Reklama

Značka luxusních automobilů Porsche, která spadá pod automobilku Volkswagen plánuje veřejně nabídnout akcie (IPO) na burze ve Frankfurtu v prvním zářijovém týdnu po podpisu dozorčí rady. Velcí investoři jako T Rowe Price Group a Qatar Investment Authority již projevili zájem o úpis akcií, píše Bloomberg.

Zaznamenaný byl také zájem miliardářů včetně zakladatele výrobce energetických nápojů Red Bull Dietricha Mateschitze a Bernarda Arnaulta, který je předsedou francouzského koncernu LVMH zahrnujícího 60 luxusních značek. Prozatím se však jedná o neoficiální objednávky. 

Preferenční akcie Volkswagenu na burze ve Frankfurtu vykazovaly nárůst až o 4,4 procenta, což je největší denní nárůst za celý měsíc. Přibližná tržní hodnota společnosti během dne vystoupala na 84,7 miliard eur. Investorům IPO budou prodány preferenční akcie Porsche. Preferenční akcie nemají hlasovací práva, ale mají přednostní práva při rozdělení zisku.

Oliver Blume, šéf koncernu Volkswagen

Čtyři vratká křesla. Nový šéf koncernu VW chce snížit počet členů boardu

Nastupující šéf automobilového koncernu Volkswagen Oliver Blume jako jeden z prvních kroků po nástupu do funkce chystá snížení počtu členů představenstva podniku. S odvoláním na několik informovaných zdrojů to uvedla agentura Reuters. Automobilky Volkswagen i Porsche, kterou Blume vede, se k věci nevyjádřily.

Přečíst článek

Herbert Diess, šéf VW

Diess končí v čele Volkswagenu. V pozici ho vystřídá šéf Porsche Blume

Generální ředitel automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess končí. S dozorčí radou společnosti se dohodl na tom, že funkci opustí k 1. září. Nahradit ho má dosavadní šéf Porsche Oliver Blume. Firma tento nečekaný krok oznámila ve svém sdělení.

Přečíst článek

Prodej aut spadl o více než 14 procent. Naposledy byl níže před osmi lety

Prodej aut spadl o více než 14 procent. Naposledy byl níže před osmi lety

Zejména nedostatek dílů tlačí produkci a prodej aut dolů. Snížení výroby ohlásila většina výrobců a za letošních prvních sedm měsíců tak prodeje meziročně spadly o 14,3 procenta na 112 364 vozů. Jde o nejnižší číslo za toto období od roku 2014. Oznámil to Svaz dovozců automobilů (SDA).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Porsche

Akcie Porsche strhly pozornost investorů. Frankfurt zažil největší IPO za čtvrt století

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme