Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Největší akvizice Zoomu padá. Jeho expanze se zdrží

Zoom meeting, ilustarční foto
Zoom

Poskytovatel videohovorů Zoom Video Communications a provozovatel cloudových call center Five9 ukončily po vzájemné dohodě plány na fúzi. Rozhodnutí přichází týden poté, co se americká vláda rozhodla dohodu přezkoumat.

Reklama

Pro Zoom měla být dohoda v hodnotě 14,7 miliardy dolarů (321,8 miliardy korun) zatím největší akvizicí. Její zrušení je velkou ranou pro firmu, která po růstu zájmu o její služby vyvolané pandemií plánovala expanzi.

Netflix, ilustrační foto

Analýza: Big Tech firmy chtějí do herního průmyslu. Zatím jim to moc nejde

Netflix koupil první herní studio a Amazon konečně vydal svou očekávanou onlinovku Nový svět. Naplní se konečně predikce, že Big Tech firmy začnou vydělávat na herní branži?

Přečíst článek

Zoom oznámila převzetí Five9 v červenci. Dohoda se měla uskutečnit formou výměny akcií. Od té doby však cena akcii Zoomu klesla o více než čtvrtinu a pro akcionáře Five9 se tak transakce stala méně výhodnou. Akcionáři Five9 proto prodej zamítli a firmy se dohodly na jeho zrušení. Five9 však bude i nadále pokračovat v partnerství se Zoomem, které existovalo již dříve.

Americká vláda navíc koncem minulého měsíce oznámila, že zvláštní výbor pod vedením ministerstva spravedlnosti bude zjišťovat, zda tato transakce nepředstavuje hrozbu pro národní bezpečnost. Za prověrkou podle médií stálo spojení společnosti Zoom s Čínou.

Universal music group, ilustrační foto

Fúze a akvizice boří rekordy. Jejich hodnota letos už překonala 4,3 bilionu dolarů

Hodnota fúzí a akvizic v celém světě ve třetím čtvrtletí vzrostla o 38 procent na rekordních 1,52 bilionu dolarů.

Přečíst článek

Koupě Five9 měla firmě Zoom umožnit rozšířit podnikání i mimo oblast videokonferencí. Generální ředitel Zoomu Eric Yuan na blogu ujistil, že tento neúspěch neovlivní plány firmy na rozšíření jejího podnikání. V plánu má mimo jiné i poskytování telefonních služeb ve firmách.

YouTube, ilustrační foto

YouTube bojuje proti fake news. Smazal i obsah Kennedyho juniora

YouTube bojuje proti šíření dezinformací, které kolují kolem vakcín nejen proti covidu. Bude mazat veškerá videa s nepravdivými nebo neověřenými zprávami o schválených a běžně používaných vakcínách.

Přečíst článek

Netflix, ilustrační foto

Netflix zahájil novou éru. Koupil prvního vývojáře her

Americká společnost Netflix koupila herní studio Night School Studios. Jde o první převzetí firmy, která se specializuje na vývoj videoher. A cena? Ta zůstala utajená. Videohry jsou nicméně horkou sázkou Netflixu, který si jejich zařazením do nabídky chce udržet své vedoucí postavení mezi streamovacími platformami.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

BlackRock

Obří akvizice. BlackRock převezme za miliardy dolarů firmu Global Infrastructure Partners

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme