Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

cloud - informace o tématu

Miliardový deal na konci roku. Komárek prodal datacentrum i cloudovou společnost

Dceřiná společnost KKCG Aricoma Group prodává společnost Cloud4com (C4C) a datové centrum Lužice. Chce se dále zaměřovat na poradenství a zavádění cloudových prostředí třetích stran a proto hledala kupce na prodej svého cloudového byznysu, řekl novinářům investiční ředitel KKCG Michal Tománek. Kupcem je firma Cordiant Digital Infrastructure, která miliardový deal realizuje prostřednictvím své dceřiné společnosti České Radiokomunikace (ČRa).

Přečíst článek
Amazon Web Services

Amazon bude vyrábět diamanty. Umožní mu to revoluci v cloudu

Společnost Amazon bude společně s divizí podniku De Beers vyrábět průmyslové diamanty. Největší internetový prodejce světa, který se angažuje také v oblasti cloudových služeb, sází na to, že drahokamy vyrobené na míru by mohly přinést revoluci v počítačových sítích, píše agentura Bloomberg. Na projektu bude pracovat společnost Element Six, divize De Beers, a Centrum pro kvantové sítě (Center for Quantum Networking) firmy Amazon Web Services (AWS), tedy cloudové divize internetového prodejce.

Přečíst článek
Apple zvýší bezpečnost dat uživatelů, ale ztíží práci FBI a dalších při odhalování zločinů

Apple zvýší bezpečnost dat uživatelů. Ztíží ale práci FBI

Apple pokračuje v budování vyšší ochrany soukromí pro miliony uživatelů iPhone a plánuje výrazně rozšířit své postupy šifrování dat. Je to zároveň krok, který pravděpodobně způsobí napětí mezi firmou a orgány činnými v trestním řízení a vládami po celém světě, neboť úřadům ztíží přístup k datům uživatelů podezřelých z porušení zákonů, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Google, ilustrační foto

Mašina na miliardy Google se zadrhává. Naopak Microsoft vydělává nad očekávání skvěle

Technologičtí giganti postupně zveřejňují výsledky hospodaření za uplynulé čtvrtletí. Zatímco razantní růst Googlu daný zejména pandemií se pomalu zastavuje, nahoru jde Microsoft. Důvod? Jeho sázka na cloudové služby.

Přečíst článek

Kubernetes Community Days. To jsou dva dny objevování možností cloud native softwaru

Seznamte se s nativními cloudovými technologiemi snadno a rychle. Dvoudenní konference Kubernetes Community Days (KCD) 2022 vás tématem provede od základů. Na své si ale přijdou i zkušení ajťáci, s nimiž se špičky ve svých oborech podělí o techničtější vychytávky. To vše zdarma a on-line.

Přečíst článek
Adi Morun, COO Microsoft ČR a SR

Marketing a strategii v českém a slovenském Microsoftu povede Adi Morun

Na pozici provozního ředitele společnosti Microsoft Česká republika a Slovensko nastupuje 15. února Adi Morun. Ve své nové roli bude řídit krátkodobé i dlouhodobé marketingové a provozní strategie s cílem pomoci českým a slovenským zákazníkům, partnerům a státním institucím pokračovat v digitální transformaci založené na cloudových službách.

Přečíst článek
Oracle

Oracle koupí firmu Cerner za 28 miliard dolarů. Jde o jeho dosud největší akvizici

Firma Oracle, která je světovým výrobcem podnikového softwaru, uskuteční dosud největší akvizici ve své historii. Koupí firmu Cerner, která se zabývá elektronickými lékařskými záznamy. Cena je astronomická - 28,3 miliardy dolarů (asi 633 miliard korun).

Přečíst článek
ESG, ilustrační foto

Model „služba místo produktu” nabírá na popularitě

Světlo jako služba, koberec jako služba, cloud jako služba. Firmy se vrhají na cirkulární ekonomiku i v mnohdy nečekaných oblastech.

Přečíst článek
Zoom meeting, ilustarční foto

Největší akvizice Zoomu padá. Jeho expanze se zdrží

Poskytovatel videohovorů Zoom Video Communications a provozovatel cloudových call center Five9 ukončily po vzájemné dohodě plány na fúzi. Rozhodnutí přichází týden poté, co se americká vláda rozhodla dohodu přezkoumat.

Přečíst článek
Adobe Photoshop

Programy Adobe obohatí funkce pro snazší workflow. Díky spojení s Frame.io

Americká společnost Adobe koupí za 1,27 miliardy dolarů (27,7 miliardy korun) cloudovou platformu Frame.io. Ta umožňuje editorům videí a dalším účastníkům projektů pracovat ve skupinách pomocí komentářů, anotací či žádostí o schválení, píše agentura Reuters.

Přečíst článek
Poskytovatel videohovorů Zoom Video Communications koupí provozovatele cloudových call center Five9.

Zoom v boji s Googlem přezbrojuje. Za stovky miliard koupí cloudová call centra

Poskytovatel videohovorů Zoom Video Communications koupí provozovatele cloudových call center Five9. Zaplatí 14,7 miliardy dolarů (318 miliard korun). Pomůže mu to v boji s technologickými giganty v čele s firmou Google.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ruská armáda 📈 zesílí útoky na ukrajinská skladiště, kde jsou uložené zbraně dodávané Západem. Uvedl to dnes podle agentury TASS ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého mají nyní ruské jednotky na ukrajinské frontě převahu.
Čistý zisk americké automobilky General Motors (GM) v prvním čtvrtletí letošního roku 📈 vzrostl o 2️⃣4️⃣,4️⃣ procenta na 2,97 miliardy dolarů (70,3 miliardy korun). Hospodaření podpořila poptávka po vozech se spalovacím motorem, zvláště pickupů a dalších modelů s vyšší ziskovostí. Automobilka současně ve svém dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý rok.
Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5️⃣,4️⃣ miliardy korun. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let. Schválila to dnes valná hromada banky. 
Letošní volby do Evropského parlamentu budou znamenat odklon od ctižádostivých klimatických cílů ➡️ směrem k tlaku na budoucnost průmyslu. Budoucnost Evropského parlamentu bude pravicovější než nyní, bude rozdrobenější a rozhádanější. Na dnešním briefingu v Praze na téma Jaké bude Česko v EU za 20 let to řekla analytička Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) Vendula Kazlauskas. 
Britská společnost JD Sports Fashion koupí za zhruba 1️⃣,1️⃣ miliardy dolarů (26,1 miliardy korun) amerického konkurenta, maloobchodního prodejce sportovního oblečení Hibbett. Největší britský maloobchodní prodejce sportovního oblečení se snaží expandovat na jihovýchod USA. S odvoláním na dnešní oznámení dvojice firem o tom informovala agentura Reuters.
Novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) bude 👨 Tomáš Boráň, který od roku 2017 vede sekci registrací tohoto lékového ústavu. Do funkce nastoupí 1. května, řekl dnes ČTK mluvčí ministerstva zdravotnictví (MZd) Ondřej Jakob. Loni se ministerstvo šéfa SÚKL pokusilo vybrat dvakrát. 
Prodej telefonů iPhone firmy Apple se v Číně v prvním čtvrtletí letošního roku 📉 snížil o 19,1 procenta, což byl nejhorší výkon firmy od roku 2020, kdy svět bojoval s pandemií nemoci covid-19. Prodej konkurenční čínské značky Huawei naopak vzrostl o téměř 70 procent. Apple se tak mezi největšími prodejci v Číně propadl na třetí místo z loňského prvního a má jen těsný náskok před Huawei.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) uložil pokutu 1️⃣8️⃣,8️⃣ milionu korun společnosti EP Energy Trading z Energetického a průmyslového holdingu (EPH) podnikatele Daniela Křetínského. Sankce je za to, že EP Energy uskutečnila fúzi s Gazela Energy před tím, než měla povolení ÚOHS. 
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal posuzovat nákup 45procentního podílu v 🚜 zemědělské skupině J&T Zemědělství a Ekologie (JTZE) Dušana Palcra fondem J&T Arch Investments. Vyplývá to z oznámení zveřejněného na internetových stránkách úřadu. Fond o transakci informoval na konci března, hodnotu transakce nezveřejnil.
Česká národní banka (ČNB) příští týden možná ještě sníží úrokové sazby. Poté ale bude k dalšímu snižování sazeb přistupovat velmi opatrně, řekl dnes guvernér ČNB Aleš Michl na Diskusním fóru ČNB v Pardubicích. Snižovat úrokové sazby začala ČNB loni v prosinci, od té doby klesla základní úroková sazba ze sedmi procent na 5️⃣,7️⃣5️⃣ procenta.
Reklama
Reklama
Doporučujeme