Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zbrojař Strnad koupil většinu v italském výrobci olympijských pušek

Zbrojař Strnad koupil italského výrobce olympijských pušek Armi Perazzi
Profimedia
 nst
nst

Průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) miliardáře Michala Strnada kupuje 80procentní podíl v italské rodinné firmě Armi Perazzi, která vyrábí brokovnice pro lovce a sportovce. Zbylých 20 procent zůstane potomkům zakladatele firmy, jehož rodina podnik nadále povede. Cena transakce zůstává tajná.

Reklama

Pro Czechoslovak Group je to v poslední době další akvizice v Itálii, koncem loňského roku získala firma většinový podíl v předním výrobci malorážové munice Fiocchi Munizioni. Cenu transakce neuvedli.

Motivací CSG ke koupi Armi Perazzi bylo podle majitele firmy Michala Strnada mimo jiné „posílení mezinárodní prestiže a známosti CSG jako globální a inovativní průmyslové skupiny expandující v Evropě i USA“, stojí v oznámení firmy. Armi Perazzi je nejen prestižní značkou v oboru střelných zraní pro sportovní střelce a elitní lovce, ale je i stabilní a prosperující firmou. Společnost má pobočky v Itálii a Kalifornii a své výrobky exportuje do 50 zemí. Její tržby za rok 2021 podle CSG činily 14,3 milionu eur (zhruba 350 milionů korun).

Skupina CSG má nové logo. Podtrhuje globální ambice Strnadova byznysu

Průmyslově-technologická skupina Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada představila aktualizované logo se symbolem štítu. Autorem návrhu nové vizuální identity skupiny je grafické studio Dynamo design. Nové logo má odrážet přeměnu skupiny v globálního hráče.

Přečíst článek

Armi Perazzi založil v roce 1957 italský puškař Daniele Perazzi a firma ročně vyrobí okolo 1500 zbraní. Specializuje se na brokovnice pro sportovní disciplínu trap a pro lov. Podle mluvčího CSG Andreje Čírtka tyto zbraně pomohly střelcům z různých zemí získat 62 olympijských medailí na 11 olympiádách a jedním z držitelů zbraně od Perazzi je i český zlatý medailista z her v Pekingu David Kostelecký.

Holding Czechoslovak Group, jehož hlavními obory jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký a obranný průmysl, v polovině října oznámil, že kupuje od americké firmy Vista Outdoor její muniční divizi Sporting Products, jejíž součástí je řada značek a výrobců malorážové munice a jejích komponentů v USA. Cena obchodu byla 1,91 miliardy dolarů (zhruba 45 miliard korun). Podmínkou jeho dokončení je souhlas akcionářů výrobce malorážové munice společnosti Vista Outdoor a národních regulačních úřadů.

Export zbraní z ČR se loni téměř zdvojnásobil na 30 miliard korun

Dalibor Martínek: Nový směr české ekonomiky? Budou to zbraně. A druhým Baťou se stane Strnad

Poradce vlády pro národní bezpečnost Tomáš Pojar se vrátil ze zahraniční mise vlády do Afriky plný nadšení. Že nebyl premiér Fiala přijat v Nigérii na rozdíl od diplomatů nepovažuje za takový průšvih. Hlavní podle Pojara je, že se Česku otevírají v Africe nové exportní možnosti.

Přečíst článek

Michal Strnad, majitel CSG

Mnohamiliardový obchod Czechoslovak Group. Strnadova zbrojovka kupuje muniční divizi americké Vista Outdoor

Průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) kupuje od americké firmy Vista Outdoor její muniční divizi Sporting Products, jejíž součástí je řada značek a výrobců malorážové munice a jejích komponentů ve Spojených státech. Cena obchodu je 1,91 miliardy dolarů, v přepočtu zhruba 45 miliard korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Italského výrobce pušek kupuje miliardář Strnad. Světová střelecká komunita má důvod, proč si najít ČR na mapě, říká český olympionik

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme