Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Virgin Orbit miliardáře Bransona zahájila přípravy na možnost bankrotu

Virgin Orbit miliardáře Bransona zahájila přípravy na možnost bankrotu.
ČTK / AP
 ČTK

Společnost Virgin Orbit britského miliardáře Richarda Bransona zahájila přípravy na možnost bankrotu pro případ, že si nedokáže zajistit finanční injekci od investorů, uvádí s odvoláním na své zdroje televize Sky News. Informace přichází jen pár dnů poté, co firma oznámila dočasné zastavení činnosti a poslala téměř všechny zaměstnance na neplacené volno.

Reklama

Virgin Orbit se zabývá vypouštěním komerčních satelitů a je sesterskou společností Virgin Galactic, která působí v sektoru vesmírné turistiky. V lednu se firmě nevydařila mise, jejímž cílem bylo vynést devět malých satelitů na nízkou oběžnou dráhu Země. Neúspěch byl pro firmu velkou ranou a prohloubil její finanční potíže.

Branson jedná s investory

Podle informací Sky News firma pokračuje v jednáních s "malým počtem" potenciálních investorů, ovšem zároveň se chystá na hrozící platební neschopnost. S plánováním podle médií pomáhají poradenské firmy Alvarez & Marsal a Ducera, které se specializují na firemní restrukturalizace.

Šéf Virgin Orbit Dan Hart při informování zaměstnanců o zahájení neplaceného volna uvedl, že cílem opatření je získat čas na dokončení nového investičního plánu. "Virgin Orbit od 16. března 2023 zahajuje celopodnikovou provozní pauzu a v příštích týdnech poskytne aktuální informace o dalším provozu," uvedla společnost.

SpaceX a její první civilní posádka ve vesmíru

Investoři Muskovi věří. Do SpaceX napumpovali dalších 750 milionů dolarů

Společnost SpaceX miliardáře Elona Muska získala v dalším investičním kole 750 milionů dolarů. Nová investice ocenila vesmírnou firmu na 137 miliard dolarů, uvedla CNBC.

Přečíst článek

Miliardář Jeff Bezos s partnerkou Lauren Sánchezovou.

Jeff Bezos pošle partnerku do vesmíru. Poletí s ženskou posádkou

Partnerka amerického miliardáře Jeffa Bezose se chystá na let do vesmíru, a to s posádkou tvořenou výhradně ženami. Pilotka vrtulníku Lauren Sánchezová o svých plánech mluvila v rozhovoru s deníkem The Wall Street Journal. Raketou Bezosovy společnosti Blue Origin se má začátkem příštího roku do vesmíru vydat šest žen, jejich jména chce Sánchezová zveřejňovat postupně.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme