Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Veletrh Rail Business Days využilo Dako-CZ maximálně. Odnáší si pro byznys slibné kontakty

Dako-CZ na veletrhu Rail Business Days
DAKO-CZ, užito se svolením
 nst
nst

Třídenní setkání firem podnikajících v železničním byznyse Rail Business Days v Ostravě bylo z pohledu českého výrobce brzdových systémů Dako-CZ příležitostí k navázání nových obchodních kontaktů a byznys dealů. Zvláště slibně se v tomto směru pro Dako-CZ jeví setkání s delegací z Kanady. Nové trasy metra i tramvají se chystají například v Torontu.

Reklama

Dako-CZ na svém stánku v rámci akce Rail Business Days, která proběhla na začátku června v Ostravě, představilo v podobě 3D modelů své produktové portfolio. Konkrétně šlo například o brzdové jednotky pro osobní vozy, nákladní vagóny, tramvaje a soupravy metra. Celá prezentace se již tradičně nesla v duchu motta společnosti We Brake Green, protože Dako-CZ se soustředí na vývoj a výrobu brzdových systémů a komponent šetrných k životnímu prostředí. Na stánku firmy nechyběla ani prezentace opravných sad na rozváděče a prezentace servisního střediska v Mostě, nové dceřiné společnosti Dako-CZ.

Ruský útok na Ukrajinu zvýšil zájem o vojenský materiál, Strnadova CSG hlásí rekordní výsledky i investice.

Válka vynáší. Strnadova CSG hlásí rekordní výsledky i investice

Na více než dvojnásobek loni meziročně stoupl hrubý provozní zisk (EBITDA) průmyslově-technologického holdingu Czechoslovak Group (CSG), když dosáhl zhruba 5,62 miliardy korun. Tržby skupiny podle konsolidovaných výsledků vzrostly o tři čtvrtiny na 24,93 miliardy. Na růstu se podle skupiny podílela válka na Ukrajině, která začala loni v únoru. Do CSG patří totiž mimo jiné firmy ze zbrojního a obranného průmyslu.

Přečíst článek

„O naši expozici byl na Rail Business Days již tradičně velký zájem. Využili jsme této příležitosti prezentovat naše produkty a řešení jak stávajícím zákazníkům, tak zástupcům odborné i laické veřejnosti. Velice bohatá byla možnost vést jednání se zástupci různých zahraničních společností a potenciálních zákazníků. Věřím, že na základě jednání se nám podaří do budoucna získat nové obchodní příležitosti,“ uvedl Miroslav Táborský, technický ředitel Dako-CZ.

Nové kontakty, nové byznys příležitosti

Při jednáních se zástupci českých i zahraničních dopravních podniků se podle zástupců společnosti Dako-CZ potvrdil mimo jiné rostoucí zájem o elektromechanický brzdový systém. Dako-CZ je přitom jeho průkopníkem. Ve své nejnovější generaci je implementován například v tramvajích společnosti Modertrans v Polsku. Tento typ brzdové jednotky, který nevyužívá olejové hospodářství a je tedy šetrný k životnímu prostředí, bude nově použit u tramvají určených pro německý Woltersdorf ležící na předměstí Berlína nebo pro lotyšské město Daugapils. Zájem o něj projevují i zákazníci z Česka.

Na Rail Business Days se uskutečnila také jednání se zástupci dalších zahraničních společností. Prostřednictvím Velvyslanectví Rakouské republiky se například na stánku Dako-CZ uskutečnily schůzky se zástupci rakouských společností působících v oboru. Další obchodní jednání se uskutečnila se zákazníky z Alžírska, Slovinska, Polska a Litvy.

Při jednáních se zástupci českých i zahraničních dopravních podniků se podle zástupců společnosti Dako-CZ potvrdil mimo jiné rostoucí zájem o elektromechanický brzdový systém. DAKO-CZ, užito se svolením

DAKO-CZ vymění tramvajím v Göteborgu brzdy. Cena zakázky je 110 milionů

DAKO-CZ vymění tramvajím v Göteborgu brzdy. Cena zakázky je 110 milionů

Hydraulické brzdové jednotky včetně řízení na celkem 80 modernizovaných tramvají do švédského Göteborgu dodá v příštích letech společnost DAKO-CZ, člen skupiny Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada.

Přečíst článek

„Velmi zajímavé bylo setkání s delegací z Kanady, jež se uskutečnilo pod záštitou Marie Vopálenská z ACRI (asociace sdružující podniky českého železničního průmyslu) a které zorganizoval Jan Kubačka, velvyslanecký rada z Velvyslanectví České republiky v Kanadě. Podařilo se mu sestavit delegaci, která byla tvořena zástupci tří dopravních podniků z Calgary, Toronta (TTC) a Vancouveru (Thanslink) a jednoho konkrétního projektu MHD: nové trasy metra/tramvají Finch West v Torontu. Součástí delegace byl též pracovník IT/kybernetické bezpečnosti a zástupci kanadské železniční asociace TRACCS,“ doplnila Jana Kavalír, manažerka marketingu.

Mezinárodní železniční veletrh Rail Business Days přilákal 8 043 návštěvníků. Těm se představilo více než 110 vystavovatelů z celkem čtrnácti zemí, na kolejové ploše bylo prezentováno třináct exponátů a v rámci veletrhu proběhly také tři světové premiéry. Akce byla podpořena Moravskoslezským krajem, záštitu nad ním převzaly Ministerstvo dopravy ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR  a další instituce. Další ročník Rail Business Days se v Ostravě uskuteční od 11. do 13. června 2024.

Výrobce brzdových systémů a komponent pro kolejová vozidla loni vykázal dvoumiliardový obrat.

Dako-CZ láme rekordy, má dvoumiliardové tržby. Po Indii se chce dostat i do USA

Výrobce brzdových systémů a komponent pro kolejová vozidla z východočeské Třemošnice loni vykázal rekordní, dvoumiliardový obrat. Navzdory covidové pandemii, výpadkům v dodavatelských řetězcích, válce na Ukrajině a extrémnímu nárůstu cen energií se podařilo firmě, která spadá pod skupinu Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada, zdvojnásobit tržby oproti poslednímu předcovidovému roku 2019.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme