Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

DAKO-CZ vymění tramvajím v Göteborgu brzdy. Cena zakázky je 110 milionů

DAKO-CZ vymění tramvajím v Göteborgu brzdy. Cena zakázky je 110 milionů
DAKO-CZ, užito se svolením
 nst
nst

Hydraulické brzdové jednotky včetně řízení na celkem 80 modernizovaných tramvají do švédského Göteborgu dodá v příštích letech společnost DAKO-CZ, člen skupiny Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada.

Reklama

Výrobce brzdových systémů a komponentů pro kolejová vozidla z východočeské Třemošnice je v příštích letech vyrobí pro soupravy, jež bude ve svém ostravském závodě Škoda Ekova modernizovat společnost Škoda Group. Cena zakázky na dodávku zcela nového hydraulického brzdového systému dosahuje téměř 110 milionů korun.

„Získaná zakázka navazuje na úspěšnou spolupráci právě se Škodou Ekova v rámci rekonstrukce brzdového systému na tramvajích pro estonský Tallin. V Göteborgu bude na běžném podvozku použit modifikovaný brzdový systém a pro motorové podvozky vyvineme zcela nový brzdový systém,“ říká business development manažer DAKO-CZ Zdeněk Macháček s tím, že dodávky systémů potrvají až do roku 2027.

Brzdový systém od společnosti DAKO-CZ DAKO-CZ, užito se svolením

Brzdy z Čech dobývají Pobaltí i Skandinávii

Při kompletní modernizaci po více než dvaceti letech provozu tramvají M31 v Göteborgu bude kromě nového brzdového systému nahrazen též například dveřní systém včetně nájezdové rampy u jednoho z článků. Instalována bude též klimatizační jednotka v kabině řidiče, dojde ke kompletní renovaci elektrického systému, výměně podlah i úprav interiérů souprav.

Ruský útok na Ukrajinu zvýšil zájem o vojenský materiál, Strnadova CSG hlásí rekordní výsledky i investice.

Válka vynáší. Strnadova CSG hlásí rekordní výsledky i investice

Na více než dvojnásobek loni meziročně stoupl hrubý provozní zisk (EBITDA) průmyslově-technologického holdingu Czechoslovak Group (CSG), když dosáhl zhruba 5,62 miliardy korun. Tržby skupiny podle konsolidovaných výsledků vzrostly o tři čtvrtiny na 24,93 miliardy. Na růstu se podle skupiny podílela válka na Ukrajině, která začala loni v únoru. Do CSG patří totiž mimo jiné firmy ze zbrojního a obranného průmyslu.

Přečíst článek

DAKO-CZ se Škoda Group zároveň letos spolupracuje na dodávkách hydraulických brzdových jednotek včetně řízení pro nové tramvaje s označením 29T3 a 30T3, které budou nasazeny v Bratislavě.

V oblasti tramvajové dopravy dlouhodobě dodává své brzdové systémy též polskému výrobci Modetrans Poznaň. Pro tuto společnost v letošním roce dokončuje zakázku na dodávku elektrohydraulických brzdových systémů pro 49 nízkopodlažních 4-podvozkových tramvají typu LF 07 AC, které budou nasazeny v polské Vratislavi a získal další zajímavou zakázku na dodávku jednočlánkových dvoupodvozkových tramvají s elektromechanickou brzdou do Woltersdorfu, části Berlína.

Další spolupráce s firmou Pragoimex je na projektu tramvají pro Brno, kde bude v letošním roce dodáván hydraulický brzdový systém s označením EVO 2 pro tramvaje Drak a pro lotyšské město Daugapils bude použita elektromechanická brzda pro záporné teploty do minus 40 stupňů Celsia.

DAKO-CZ je předním výrobcem brzdových systémů pro kolejová vozidla, roční obrat společnosti, která má víc než 200letou tradici, je okolo 92 milionů eur. Vlastníkem společnosti je skupina Czechoslovak Group českého podnikatele Michala Strnada.

Výrobce brzdových systémů a komponent pro kolejová vozidla loni vykázal dvoumiliardový obrat.

Dako-CZ láme rekordy, má dvoumiliardové tržby. Po Indii se chce dostat i do USA

Výrobce brzdových systémů a komponent pro kolejová vozidla z východočeské Třemošnice loni vykázal rekordní, dvoumiliardový obrat. Navzdory covidové pandemii, výpadkům v dodavatelských řetězcích, válce na Ukrajině a extrémnímu nárůstu cen energií se podařilo firmě, která spadá pod skupinu Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada, zdvojnásobit tržby oproti poslednímu předcovidovému roku 2019.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme