Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Právníci představují novinky z oblasti legislativy a judikatury

Právníci představují novinky z oblasti legislativy a judikatury
iStock
 nst
nst

Advokátka PRK Partners Kristýna Faltýnková ve specializovaném právním podcastu Pávo k Ranní Kávě posluchače seznámí i s čerstvými rozsudky soudů a novinkami v oblasti legislativy.

Reklama

Jako první bude řeč o novele zákona o volbě prezidenta republiky, která upřesňuje některá pravidla a také i do volby prezidenta vnáší prvky digitalizace. Dalšími představenými novelami jsou novela o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zohledňující nové způsoby šíření audiovizuálního obsahu a novela atomového zákona.

Dále přicházejí na řadu rozsudky jednotlivých soudů. Kristýna Fatýnková konkrétně rozebere tři rozsudky Ústavního soudu. Ten první se zabýval otázkou povinnosti hradit škodu způsobenou trestným činem odsouzenou, vůči které jsou současně vedeny exekuce. Druhý řeší podmínky krácení přiznané dotace a třetí se zabývá poškozením zajištěné věci a následného sporu o náhradu škody.

Na závěr je pozornost věnována rozsudku Nejvyššího správního soudu, který se zabývá důsledky zániku pozice osoby ve služebním poměru.

Aktuální díl právního podcastu Právo k Ranní Kávě si můžete poslechnout v úvodu tohoto článku nebo na vaší oblíbené podcastové platformě. Jsme na Spotify, Google Podcasts i Apple Podcasts. 

Digitalizace HR. Právníci diskutují přednosti i nedostatky novely zákoníku práce

Digitalizace HR. Právníci diskutují přednosti i nedostatky novely zákoníku práce

Ústředním tématem dnešního dílu Práva k Ranní Kávě se stává novela zákoníku práce, která do pracovního práva vnáší doposud chybějící prvky umožňující výraznější digitalizaci HR dokumentů.

Přečíst článek

Instalovali jste soláry na střechu? Pozor na podpojištění

Právníci řeší bezemisní budoucnost budov

Klimatické změny otřásají nejen okolním světem, ale také právními řády. Jedním z příkladů legislativní reakce na klimatické změny je velmi rozsáhlý balíček různých předpisů přijímaný pod taktovkou Evropské unie, souhrnně nazvaný Fit for 55. Jednou z oblastí je také bezemisní budoucnost budov, které se věnuje aktuální díl právního podcastu Právo k Ranní Kávě, který vzniká ve spolupráci s advokátní kanceláří PRK Partners.

Přečíst článek

Je vodík palivo budoucnosti? Právníci řeší, co s legislativou mobility

Vodíkové pohony mají být budoucností mobility. Další díl právního podcastu Právo k Ranní Kávě, který vzniká ve spolupráci s advokátní kanceláří PRK Partners, se proto zaměří na legislativní rámec zejména výroby, bezpečnosti a využití vodíku. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme