Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Twitter je blízko přijetí Muskovy nabídky na převzetí. Akcie firmy letí nahoru

Elon Musk
ČTK
 ČTK

Akcie Twitteru přidávají kolem čtyř procent po zprávě, že firma je blízko přijetí nabídky na převzetí, kterou jí předložil šéf automobilky Tesla Elon Musk.

Reklama

Twitter je údajně připraven přijmout nabídku na převzetí, kterou jí předložil šéf automobilky Tesla Elon Musk. Podle zdrojů serveru CNBC by Twitter mohl rozhodnutí oznámit nejpozději ve čtvrtek spolu s hospodářskými výsledky.

Musk coby nejbohatší člověk světa začátkem tohoto měsíce oznámil, že chce firmu Twitter koupit. Nabídnul 54,20 dolaru za akcii, což celý podnik ohodnocuje zhruba na 43 miliard dolarů (977 miliard korun). Představenstvo Twitteru se sešlo v neděli, aby prodiskutovalo, jak Musk hodlá nabídku financovat, uvedl zdroj CNBC.

Musk se od 14. dubna, kdy nabídku představil, setkává s akcionáři Twitteru a snaží se získat pro svou nabídku jejich podporu. Podle něho je nutné, aby byl Twitter převeden do soukromého vlastnictví, aby se mohl rozvíjet a stal se skutečnou platformou pro svobodné vyjadřování.

Akcie Twitteru v pátek uzavřely na ceně 48,93 dolaru. To je zhruba deset procent pod cenou, kterou za provozovatele stejnojmenné sociální sítě nabízí Musk.

Sociální síť Twitter - ilustrační foto

Twitter stále bojuje proti Muskovi. Až Elon uvidí výsledky, nabídku zvýší, myslí si investoři

Nejbohatší muž planety nabídl za odkup všech akcií sociální sítě Twitter 54,20 dolarů za kus. Nyní se cena akcií pohybuje výrazně níž. Přesto se vedení Twitteru zdá nabídka nízká. Ve čtvrtek sociální síť zveřejní výsledky hospodaření a sází na to, že cena poroste. A potom půjde nahoru také Muskova nabídka.

Přečíst článek

Elon Musk při jedné z akcí své dopravně-stavební společnosti Boring Company.

Muskův sen o vysokorychlostním tunelu nadchl další investory. Poslali mu stamiliony

Vizionář a inovátor Elon Musk nadchnul pro svou myšlenku podzemní sítě vysokorychlostních tunelů další investory. Ti mu v posledním investičním kole na projekt Loop přispěli dalších 675 milionů dolarů (asi 15,2 miliardy korun). Hodnota firmy The Boring Company se tak vyšvihla na 5,675 miliardy dolarů, píše CNBC.

Přečíst článek

Elon Musk

Elon Musk vs. vedení Twitteru 1:1. Správní rada se brání nepřátelskému převzetí

Vedení Twitteru si na rok zajistilo dostatek zbraní na boj proti nejbohatšímu muži světa. Ten je zároveň největším akcionářem sociální sítě, kterou chce koupit celou.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme