Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Twitter stále bojuje proti Muskovi. Až Elon uvidí výsledky, nabídku zvýší, myslí si investoři

Sociální síť Twitter - ilustrační foto
Pixabay
 ČTK

Nejbohatší muž planety nabídl za odkup všech akcií sociální sítě Twitter 54,20 dolarů za kus. Nyní se cena akcií pohybuje výrazně níž. Přesto se vedení Twitteru zdá nabídka nízká. Ve čtvrtek sociální síť zveřejní výsledky hospodaření a sází na to, že cena poroste. A potom půjde nahoru také Muskova nabídka.

Reklama

Společnost Twitter se dostává pod rostoucí tlak akcionářů, aby jednala s Elonem Muskem, přestože nejbohatší člověk světa označil svoji nabídku na převzetí za 43 miliard dolarů (971,5 miliardy korun) za nejlepší a konečnou. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na informované zdroje.

I když se pohledy akcionářů Twitteru na to, jaká by měla být spravedlivá cena, liší, mnozí se na společnost obrátili poté, co Musk nastínil svůj plán financování akvizice. Vyzvali firmu, aby si nenechala příležitost k dohodě uniknout.

Hospodářské výsledky Netflixu za první čtvrtletí roku 2022 poslaly v týdnu od 18. dubna do kolen technologický sektor v USA. (ilustrační foto)

Týden tradera: Trhy ve znamení Netflixu či Tesly a cen výrobců utržených ze řetězu

Uplynulý týden přinesl další zajímavou várku zpráv s významným dopadem na trhy. Akciové indexy se vesměs postupně stabilizovaly a předvedly mírný růst. Nadále je přesto v trhu cítit vysoká míra nejistoty, důvodem je ruská ofenziva na jihovýchodě Ukrajině, navíc Powell připustil 50 bodový růst sazeb. Investoři pak především vyhlíželi hospodářské výsledky firem, jako je Netflix, Tesla, Bank of America a dalších.

Přečíst článek

Očekává se, že správní rada Twitteru označí do čtvrtka, kdy má zveřejnit výsledky hospodaření, nabídku za příliš nízkou. Nicméně někteří akcionáři, kteří s tímto názorem souhlasí, stále chtějí, aby Twitter usiloval o lepší nabídku od Muska. Ten za jednu akcii nabídl 54,20 dolarů.

Akcionář: Až Musk zjistí stav společnosti, nabídku na odkup Twitteru zvýší

Jednou z možností, jak může firma dále postupovat, aby získala lepší nabídku, je nabídnout Muskovi své účetní knihy. Může také požádat o nabídky další možné zájemce. Podle zdrojů je nyní stále pravděpodobnější, že správní rada se pokusí získat od Muska lepší nabídku, i když současnou odmítne.

Elon Musk při jedné z akcí své dopravně-stavební společnosti Boring Company.

Muskův sen o vysokorychlostním tunelu nadchl další investory. Poslali mu stamiliony

Vizionář a inovátor Elon Musk nadchnul pro svou myšlenku podzemní sítě vysokorychlostních tunelů další investory. Ti mu v posledním investičním kole na projekt Loop přispěli dalších 675 milionů dolarů (asi 15,2 miliardy korun). Hodnota firmy The Boring Company se tak vyšvihla na 5,675 miliardy dolarů, píše CNBC.

Přečíst článek

Nebyl bych překvapen, kdybych se příští týden vzbudil a zjistil, že Musk zvýšil to, co označil za nejlepší a konečnou nabídku, možná až na 64,20 USD za akcii,“ řekl jeden z manažerů fondu, který investoval do Twitteru. Mohl by ale také podle něj od plánů zcela odstoupit. „Možné je všechno,“ dodal.

Akcie Twitteru v pátek uzavřely na ceně 48,93 dolarů. To je proti Muskově nabídce výrazně méně.

Twitter se zatím brání nepřátelskému převzetí

Twitter po Muskově nabídce přijal kroky, kterými chce zabránit tomu, aby zvýšil svůj podíl více než devět procent nad 15 procent bez vyjednání dohody se správní radou. Musk v reakci na to pohrozil, že využije podporu od registrovaných akcionářů Twitteru pro svoji nabídku. Pro vedení Twitteru by to znamenalo oslabení vyjednávací pozice, pokud by se ukázalo, že jde proti vůli mnoha investorů.

Elon Musk

Elon Musk vs. vedení Twitteru 1:1. Správní rada se brání nepřátelskému převzetí

Vedení Twitteru si na rok zajistilo dostatek zbraní na boj proti nejbohatšímu muži světa. Ten je zároveň největším akcionářem sociální sítě, kterou chce koupit celou.

Přečíst článek

Musk se od 14. dubna, kdy představil svoji nabídku, setkává s akcionáři Twitteru a snaží se získat pro svoji nabídku jejich podporu. Podle něj je nutné, aby byl Twitter převeden do soukromého vlastnictví, aby se mohl rozvíjet a stal se skutečnou platformou pro svobodné vyjadřování.

Výhodou pro správní radu Twitteru je, že Muskova nabídka nepřiměla armádu jeho příznivců na Twitteru stát se novými akcionáři, kteří by mohli podpořit jeho nabídku, uvádějí zdroje. Podle nich se základna drobných investorů Twitteru od oznámení, že získal podíl ve firmě, zvýšila na přibližně 22 procent za předchozích zhruba 20 procent.

Bill Gates

Musk se pohádal s Gatesem kvůli akciím Tesly. V sázce jsou stamiliony dolarů

Dvojice miliardářů se pohádala prostřednictvím SMS zpráv. Důvod? Gatesova sázka proti růstu akciím Muskovy společnosti Tesla.

Přečíst článek

Elon Musk

Akcionáři Twitteru žalují Muska o ušlý zisk. Koupi svých akcií oznámil pozdě

Bývalí akcionáři společnosti Twitter žalují Elona Muska, protože podle nich oznámil nákup akcií Twitteru později, než mu ukládá zákon. Tvrdí, že kvůli tomu, že příliš dlouho čekal se zveřejněním koupě podílu 9,2 procenta akcií, je připravil o peníze a sám mohl další akcie nakupovat za nižší ceny.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme