Reklama

Trinity Bank útočí na pozici banky střední velikosti. Za rok ztrojnásobila počet klientů

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance
SAB Finance
Veronika Kudrnová
vku

Trinity Bank se daří. Za první čtvrtletí jí stoupl meziročně zisk před zdaněním o 148 procent na 82,5 milionu korun. Banka oznámila, že se chystá otevřít další pobočky i navýšit počet klientů.

Reklama

Trinity Bank letos za první čtvrtletí stoupl meziročně zisk před zdaněním o 148 procent na 82,5 milionu korun. Bilanční suma banky koncem března dosáhla 62,6 miliardy korun a meziročně vzrostla o 220 procent. V prvním čtvrtletí výrazně rostly zisky i ostatním bankám.

Trinity Bank více než trojnásobně zvýšila za rok počet klientů. Nyní jich obsluhuje přes 80 tisís. Do konce roku plánuje banka navýšit počet klientů na 100 tisíc, otevřít nové pobočky a zisk před zdaněním očekává 500 milionů korun.

Trinity Bank, Radomír Lapčík

Trinity Bank zvyšuje úročení u nižších vkladů na 5,08 procenta ročně

Trinity Bank bezprostředně reaguje na navýšení základní sazby ze strany České národní banky a zvyšuje úročení vkladů. Nově nabízí úrok 5,08 procenta ročně.

Přečíst článek

„Trinity Bank pokračuje v růstu ziskovosti, bilanční sumy a počtu klientů. Jako první jsme jim nabídli sazbu přesahující hranici pěti procent. Růst počtu klientů překonává naše plány. Postupně se zařazujeme mezi banky střední velikosti,“ komentoval výsledky zakladatel a předseda dozorčí rady Trinity Bank Radomír Lapčík, který je také investrem serveru newstream.cz.

Do konce roku 2022 Trinity Bank otevře minimálně dvě pobočky, a to v Českých Budějovicích a Hradci Králové. Další pobočky budou následovat především v krajských a větších městech. „Plánujeme rozšiřovat nejen počty klientů, pobočkovou síť, ale též produktovou nabídku. Směřujeme k univerzální bance zajišťující všechny finanční potřeby našich klientů,“ uvedl předseda představenstva Trinity Bank Dušan Benda.

Banka, která loni oslavila 25 let od založení, byla dříve záložnou Moravský Peněžní Ústav. Společnost byla založená v roce 1996 ve Zlíně a patřila mezi největší spořitelní družstva v ČR. Bankovní licenci společnost dostala od České národní banky v polovině prosince 2018, následně se přejmenovala na Trinity Bank.

Trinity Bank vytvořila v roce 2021 zisk před zdaněním 200 milionů korun, což je o 167 procent více než předloni a nejvíce od vzniku banky v roce 1996. Bankám a spořitelnám v Česku v roce 2021 stoupl souhrnný čistý zisk meziročně o 23,1 miliardy korun na 70,58 miliardy korun.

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

Trinity Bank hlásí rekordní zisk, podělí se o něj s akcionáři

Trinity Bank se daří. Loni zvýšila zisk před zdaněním meziročně o 167 procent na 200 milionů korun, je to nejvíc v její dosavadní historii.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Největší podíl v Trinity Bank vlastní zlínský podnikatel Radomír Lapčík, který je zároveň investorem byznysového portálu newstream.cz.

Trinity Bank se daří. Akcionářům na dividendách vyplatí 378 milionů, rekordní zisk hlásí i v prvním čtvrtletí

Přečíst článek
Mobilní bankovnictví, ilustrační foto

Trinity Bank zvýšila úrok u spořicího účtu. Mezi tuzemskými bankami je výjimkou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme