Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tesla v Číně s koncem roku ubere plyn

Šéf automobilky Tesla Elon Musk
ČTK / AP
 ČTK

Americká automobilka Tesla plánuje tento měsíc ve svém závodu v Šanghaji snížit produkci ve srovnání s listopadem o 20 procent. S odvolám na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg. Tesla se k těmto informacím nevyjádřila.

Reklama

Šanghajský závod minulý měsíc dodal 100 291 elektromobilů, což je od jeho otevření v roce 2020 rekord, uvedla agentura Nová Čína. Automobilka snížila v Číně ceny svých vozů Model 3 a Model Y až o devět procent. Nabídla k nim také výhodné pojištění, takže v listopadu prodej aut vyrobených v Číně meziměsíčně stoupl o 40 procent a meziročně téměř o 90 procent.

Továrna v Šanghaji slouží jako hlavní exportní centrum společnosti a je prvním závodem Tesly mimo Spojené státy. Firma začala s jeho výstavbou, když se čínská vláda rozhodla umožnit zahraničním společnostem plné vlastnictví výrobních závodů v Číně.

Tesly Model Y

Chcete Teslu Model Y? V Česku je osmá nejdražší na světě, u Slováků po Číně nejlevnější

Model Y automobilky Tesla je celosvětovým hitem a na dobré cestě k umístění mezi pěti nejprodávanějšími modely na světě letošního roku. Během prvních devíti měsíců se jich po světě prodalo více než půl milionu. Má to ale jeden háček, cena podle země, kde si automobil pořídíte, se liší až o dvojnásobek, uvedla agentura Bloomberg. A z žebříčku, který Bloomberg sestavil, nevychází Česko vůbec lichotivě - Tesla Y je v tuzemsku osmá nejdražší na světě, zatímco u slovenských sousedů druhá nejlevnější po Číně.

Přečíst článek

Chmurný výhled pro Teslu. Její podíl na americkém trhu klesne během pár let čtyřnásobně, říká S&P

Chmurný výhled pro Teslu. Její podíl na trhu klesne během pár let čtyřnásobně, říká S&P

Americká automobilka Tesla, v jejímž čele stojí miliardář Elon Musk, zůstává jedničkou na trhu s elektromobily ve Spojených státech. Její tržní podíl se však snižuje, protože konkurenti uvádějí na trh čím dál více cenově dostupnějších modelů. Vyplývá to ze zprávy společnosti S&P Global Mobility. V letošních prvních třech čtvrtletích se podíl Tesly na trhu s elektromobily v USA podle této zprávy snížil na 65 procent ze 71 procent před rokem a ze 79 procent v roce 2020. S&P předpokládá, že do roku 2025 se tento podíl propadne na méně než 20 procent.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme