Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Streetwearu se daří. Loňské tržby skupiny Footshop překročily miliardu

Skupině Footshop loni stouply tržby o tři procenta
Footshop
 ČTK

Skupině Footshop, která se zaměřuje na prodej streetwearové obuvi a oblečení, loni podle předběžných výsledků stouply tržby o tři procenta na zhruba 1,07 miliardy korun.

Reklama

Footshop v roce 2023 zvýšila ukazatele ziskovosti. Výrazně jí vzrostl ukazatel EBITDA, tedy zisk před započtením úroků, daní a odpisů, o 65 až 80 procent. Pro rok 2024 si skupina Footshop stanovila za cíl dosáhnout tržeb v rozmezí 1,15 až 1,2 miliardy korun a provozního zisku vyjádřeného ukazatelem EBITDA v rozmezí 73 až 83 milionů korun.

„Náš vstup na burzu a získání nového kapitálu znamená začátek nové kapitoly pro Footshop a jeho budoucnost. První týdny roku 2024 potvrdily naše strategické směřování a zvýšily náš optimismus, že jsme na dobré cestě k naplnění našich plánů pro rok 2024,“ uvedl ředitel skupiny Petr Hejduček.

Loni v červnu firma WOOD SPAC One ze skupiny Wood & Company oznámila, že ve skupině Footshop za 445 milionů korun odkoupila podíl 48,5 procenta. Od srpna jsou také akcie Footshopu veřejně obchodovatelné na trhu Standard Start pražské burzy. Společnost Footshop Hajduček založil v roce 2012. Vedle Prahy a Bratislavy má prodejny v Budapešti a Bukurešti. Distribuuje prémiové řady obuvi i oblečení značek Adidas, Nike, Converse či Vans.

Gigant Nike propouští

Sportovní gigant Nike propouští, ceny jeho ikonických tenisek míří dolů

Gigant v oblasti sportovního oblečení a obuvi Nike propustí více než 1600 zaměstnanců, tedy zhruba dvě procenta. Firma Nike snížila svoji roční prognózu tržeb, a tak se snaží ořezat náklady. Spotřebitelé stále šetří a to se odráží také na cenách. Maloobchodníci letos zlevnili dvakrát větší počet tenisek Nike než o dva roky dříve.

Přečíst článek

Shein si chce vyšlápnout na kosmetické giganty

Shein si chce vyšlápnout i na kosmetické giganty. Nebude to mít snadné

„Rtěnkový index“ funguje. Čerstvé výsledky kosmetických gigantů opět potvrzují, že v dobách, kdy jsou lidé nuceni se uskromnit, dělají si radost aspoň více či méně drobnými nákupy kosmetiky a vůní. A tak obchodníci s módou, kteří nyní čelí menší ochotě zákazníků utrácet, hledají cesty, jak si ukrojit kus i z trhu „beauty“. To ovšem platí také o úspěšném predátorovi na poli rychlé módy, čínském Sheinu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

JPMorgan Chase, sídlo

Rozdílné čtvrtletní výsledky velkých amerických bank. JPMorgan Chase zvýšila zisk

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme