Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sportovní gigant Nike propouští, ceny jeho ikonických tenisek míří dolů

Gigant Nike propouští
Pixabay

Gigant v oblasti sportovního oblečení a obuvi Nike propustí více než 1600 zaměstnanců, tedy zhruba dvě procenta. Firma Nike snížila svoji roční prognózu tržeb, a tak se snaží ořezat náklady. Spotřebitelé stále šetří a to se odráží také na cenách. Maloobchodníci letos zlevnili dvakrát větší počet tenisek Nike než o dva roky dříve.

Reklama

Kroky některých maloobchodníků ke snížení cen tenisek Nike mohou být předzvěstí problémů. „Je to společnost, která je mistrem v účtování prémiových cen masovému trhu,“ uvedl Brian Yacktman, prezident společnosti YCG Investments, která vlastní akcie Nike.

Nike překvapila koncem prosince investory snížením roční prognózy tržeb na rok 2024. Oznámila také, že v příštích třech letech bude muset snížit náklady o dvě miliardy dolarů, tedy přes 47 miliard korun, za pomoci opatření zahrnujících kromě propouštění i snížení dodávek některých produktů a zlepšení dodavatelského řetězce.

Finanční ředitel Nike Matthew Friend tehdy uvedl, že společnost se potýká s „vysoce propagačním trhem“, zejména ve svém online podnikání, a že zintenzivní plány na snížení nabídky klíčových franšíz uprostřed nejisté spotřebitelské poptávky.

Sotheby's prodává pár třicetiletých tenisek s logem Applu. Cena jde přes milion

Aukční síň Sotheby's prodává pár vzácných tenisek Apple za 50 tisíc dolarů, v přepočtu asi 1,1 milionu korun.

Přečíst článek

Reklama

Prodejny mají zůstat ušetřeny

Na konci loňského května měla firma téměř 84 tisíc zaměstnanců. Propouštění má začít okamžitě a jeho druhá fáze má být dokončena ještě v tomto čtvrtletí. Propouštění se nemá dotknout zaměstnanců na prodejnách a v distribučních centrech ani pracovníků v inovačním týmu.

Nike se potýká s větší konkurencí od dalších značek a společnost zasáhly i obavy zákazníků, zda je schopna dodávat inovativní výrobky. V posledních letech firmu také trápily nadměrné zásoby, kvůli kterým musela přistoupit k výrazným slevám zboží, což snížilo její zisky. V posledních několika měsících oznámila změny ve vedení v oblasti inovací, designu, marketingu a technologií.

Také konkurenční společnosti Adidas, Puma a JD Sports varovaly, že letos čekají slabší výsledky hospodaření, protože spotřebitelé omezují nzbytné výdaje, upozornila agentura Reuters.

Semišové tenisky Re:Suede značky Puma

Staré tenisky patří do kompostu. Puma chce svůj biologicky rozložitelný vynález vyrábět už příští rok

Semišové tenisky, které se kompletně celé rozloží na kompostu, začala značka Puma testovat před dvěma lety. Na pěti stovkách německých zákazníků ozkoušela biologicky rozložitelný model Re:Suede. Nyní Puma hlásí, že dvouletý experiment se vydařil, obnošené boty se úspěšně rozpadly.

Přečíst článek

Christian Louboutin

Po ďábelských lodičkách přijdou brýle. Christian Louboutin míří do nových vod

Nemáte-li na ikonické lodičky s červenou podrážkou, kupte si aspoň sluneční brýle. Tato rada však bude vyznavačům legendární francouzské značky co platná až v létě 2025. V té době totiž Christian Louboutin uvede na trh svoji vůbec první kolekci brýlí. Pokračuje tak ve svém plánu z roku 2022 rozšiřovat prodej obuvi o nejrůznější kategorie luxusních doplňků.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme