Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Společnost Airbnb snížila ztrátu. Zároveň předpověděla rekordní tržby

Americká společnost Airbnb zprostředkovává ubytování v soukromí.
Pixabay
 ČTK

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromí, ve druhém čtvrtletí snížila čistou ztrátu na 68 milionů dolarů (zhruba 1,5 miliardy korun) z 576 milionů dolarů před rokem.

Reklama

Zároveň však varovala, že na její aktivity by mohly mít negativní dopad koronavirová mutace delta a zpomalující tempo očkování proti covidu-19 ve Spojených státech. To vedlo k poklesu ceny jejích akcií.

Čtvrtletní tržby společnosti se meziročně zvýšily o téměř 300 procent na 1,3 miliardy dolarů. Zotavily se tak z loňského útlumu, za kterým stála pandemie covidu -19. Oproti druhému čtvrtletí 2019, tedy období před příchodem pandemie, vykázaly nárůst deset procent.

Výstavba bytů Praha, ilustrační foto

Přehledně: Jak chtějí strany zajistit dostupné bydlení pro každého

Bydlení levné, dostupné, na hypotéku nebo se státním příspěvkem. Pokud lze považovat předvolební programy za základ politického programu, příští vláda rozhodně pomůže lidem k bytu či domu.

Přečíst článek

Firma navíc předpověděla, že ve třetím čtvrtletí dosáhne rekordních tržeb. Současně ale upozornila na přetrvávající nejistotu ohledně budoucího vývoje.

"Šíření nových variant viru, včetně delty, bude nadále ovlivňovat cestování," uvedla společnost. "Zatím ještě nevíme, jak budou lidé na podzim ve srovnání s létem ochotní cestovat," dodala.

Petr Koblic, šéf BCPP

Šéf burzy Koblic: S dividendovými akciemi se u nás bohužel obchoduje málo

V nadcházejících 12 měsících by se na pražské burze mohlo objevit hned několik nových titulů, předpokládá šéf burzy Petr Koblic. „Na trh START se mohou dostat i tři společnosti, ale může se stát, že jich bude až pět. Co se hlavního trhu týče, debatuje se o několika velkých industriálních firmách vlastněných finančními investory,” prozrazuje Koblic v rozhovoru pro newstream.cz. Akcie na pražské burze letos rekordně rostou, trápí je ale nízké objemy obchodu. 

Přečíst článek

Stock spirits group

Stock Spirits, výrobce lihovin Božkov, mění majitele. Koupí ho CVC Funds

Britského výrobce destilátů Stock Spirits Group, který podniká i v České republice, přebírá soukromá kapitálová a investiční společnost CVC. Za akcii firmy obchodované na londýnské burze zaplatí 377 pencí v hotovosti.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Americký miliardář Warren Buffett

Berkshire Hathaway znásobila ztrátu, zároveň však vykázala rekordní provozní zisk

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme