Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sortiment e-cigaret rozšířil japonský Ploom

Ploom
JTI/užito se svolením
 nst
nst

Češi jsou milovníci zahřívaného tabáku. Jeho podíl na celkovém trhu s nikotinovými výrobky je v současné době v Česku zhruba 14 procent, v Německu jsou to zhruba tři procenta.

Reklama

Nabídku zařízení pro zahřívání tabáku namísto jeho spalováníod června rozšiřuje původem japonský Ploom X, ve své domovské zemi nejrychleji rostoucí zařízení pro zahřívání tabáku. Česko se tak stalo jednou z hrstky zemí světa, kde si spotřebitelé můžou vybrat z takto rozsáhlé nabídky všech obdobných zařízení. Japan Tobacco International (JTI), druhá největší tabáková společnost na českém trhu, k němu bude dodávat náplně pod značkou Camel, uvedla firma v tiskové zprávě. 

Ploom X zahřívá tabákovou náplň zvenčí, tabák tak vůbec nepřichází do přímého kontaktu se zdrojem tepla. Díky tomu se tabák nepřipaluje, takže nevzniká nepříjemný zápach a zařízení není třeba často čistit. 

„Spotřebitelé, kteří zařízení Ploom X znají, na něm oceňují v prvé řadě to, že zachovává autentickou chuť tabáku a zároveň při jeho používání nevzniká nepříjemný zápach, který mívají spotřebitelé s touto kategorií výrobků spojený. Ploom X je zároveň jednoduchý na používání, protože díky vnějšímu zahřívání tabákové náplně nepotřebuje náročné čištění a náplně do něj se při používání nelámou,“ vysvětluje Stephane Berset, generální ředitel společnosti Japan Tobacco International pro Česko. 

Češi jsou milovníci cigaret bez kouře

Česká republika je pátý největší trh v Evropské unii co do počtu prodaných náplní do zahřívaných tabákových výrobků. V absolutních číslech se v Česku prodá obdobný počet náplní jako například v Německu. 

Podíl zahřívaného tabáku na celkovém trhu s nikotinovými výrobky je v současné době v Česku zhruba 14 procent, v Německu jsou to zbruba tři procenta. V rámci Evropské unie tak mají spotřebitelé zahřívaného tabáku šestý nejvyšší podíl na celkovém počtu dospělých uživatelů nikotinových výrobků.  Velikost trhu s náplněmi do zahřívaných tabákových výrobků v Česku konstantně roste a letos dosáhne zhruba 160 milionů krabiček náplní prodaných ročně. 

Eva Prokešová z JTI: Zvyšování kvality života seniorů je zásadní téma

Pomoc starším a zvyšování kvality života seniorů je podle Evy Prokešové jednou z největších výzev současnosti. I proto se v rámci ESG a CSR aktivit JTI věnuje právě těmto tématům. „Dlouhodobě mě zajímá, jak mohou firmy smysluplně pomáhat sociálně znevýhodněným osobám. Musíme toto téma otevírat,” vysvětluje Eva Prokešová z JTI, která na konci února v Praze povede diskusi u kulatého stolu na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Uvedení novinky Ploom má podle vyjádření firmy silný ESG rozměr. 

Celý ekosystém Ploom je nastavený tak, aby fungoval udržitelně a omezoval své dopady na životní prostředí. Obaly zařízení využívají materiál z recyklovaných PET lahví, vlákna v nich pocházejí z udržitelného lesního hospodářství. Celé léto pak například bude možné v Praze v Riegrových sadech nakupovat v pop-up obchodě Ploom vedle samotného zařízení a jeho příslušenství také oblečení z Fashion Store Klubu svobodných matek nebo sem donést svoje starší oblečení pro Oděvní banku, kterou Klub svobodných matek a JTI provozují. Udržitelné jsou i tabákové náplně Camel pro Ploom, za ně bude JTI platit českým městům a obcím příspěvek na jejich úklid; součástí příslušenství Ploomu je i dóza na použité náplně. 

„Tvář dali Ploom X špičkoví designéři z Kalifornie, technologii navrhli výjimeční konstruktéři z Japonska. Výsledkem je zařízení, které dodá zážitek z autentické chuti tabáku bez nepříjemného zápachu, je snadné na údržbu a je velmi spolehlivé. To vše zabalené ve špičkovém a dostupném designu,“ říká Libor Kadlec, marketingový ředitel Japan Tobacco International pro Česko. 

Češi více nakupují cigarety v Polsku, jsou tam levnější i o 50 korun na krabičku.

Levnější cigarety z Polska připraví českou státní kasu o sedm miliard, spočítaly tabačky

Češi si uvykli jezdit za levnějšími nákupy do Polska. Nejsou to jen potraviny, ale také tabákové výrobky. Vždyť cenový rozdíl na krabičce cigaret z Polska je v průměru 50 korun. A český stát z těchto nákupů nevyinkasuje ani korunu na spotřební dani. Jen kvůli nákupům cigaret a zahřívaného tabáku v Polsku tak stát přijde o sedm miliard korun, spočítaly tabákové společnosti.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme