Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Smarty Petra Syrůčka dokončila nákup JRC. Do tří let plánuje zdvojnásobit tržby

Smarty
Smarty.cz

Velké plány a také velké změny představil zakladatel řetězce obchodujícího s elektronikou Smarty Petr Syrůček.

Reklama

Skupina obchodů s elektronikou Smarty letos očekává zvýšení obratu z loňských 2,3 miliardy na více než tři miliardy korun. Toto číslo by měla ještě zvýšit nedávná koupě sítě herních prodejen JRC. Za dva roky chce být na pěti miliardách a v roce 2024 skupina plánuje obrat okolo šesti miliard korun. Plány prozradil zakladatel a výkonný ředitel Smarty Petr Syrůček.

Podle Syrůčka chce firma růst minimálně o 20 procent ročně. Akvizice JRC k tomu má přispět. Koupi JRC od investora Michala Šnobra Smarty dokončila v srpnu. JRC provozuje síť 44 kamenných obchodů s hrami v Česku a na Slovensku. Ty budou postupně v obchodních centrech nahrazované většími provozovnami. Vzniknout by také měly tři až pět herních center ve velkých městech o rozloze několik sem metrů čtverečních.

Michal Šnobr

Michal Šnobr: Jsem investor, akcionář, hoteliér, zemědělec i fanda Lega

Známý aktivistický akcionář firmy ČEZ Michal Šnobr v červenci prodá svůj herní řetězec JRC Czech. Jde prý trochu konsolidovat své rozkročení - chce se soustředit na rozvoj Amenity Resorts a návazný byznys včetně farem a současně se aktivněji vrátí i na kapitálové trhy. A s větším kapitálem. „Přichází správná doba,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Investice do JRC podle Syrůčka neskončila zaplacením kupní ceny. „Kupovali jsme si nejen prodejny, ale i značku a podíl na trhu. Do JRC plánujeme investovat další stovky milionů korun,“ dodal. Během příštích dvou měsíců chce Smarty JRC integrovat do svých struktur, aby dosáhla úspor a synergií. Hotovo by mělo být před hlavní předvánoční sezonou.

JRC čekají velké změny

Kamenné prodejny Smarty podle obchodního ředitele Rudolfa Konečného nebudou samoobsluha, ale spíše showroom top položek, protože celé nabízené portfolio je o několik řádů větší než zásoby na jakékoli prodejně. Značku JRC ale Smarty zachová a vyhradí jí v prodejnách důležité místo.

„Jedna ze služeb, které plánujeme spustit, je stavba počítačů na míru nejen pro hráče her. Náš plán je jednoduchý: zákazník přijde do prodejny, probere s prodejcem svoje potřeby, společně pak zvolí či nakonfigurují odpovídající počítač, my jej sestavíme a doručíme přímo domů. S naší novou značkou počítačů už na podzim přijdeme na trh,“ dodal Konečný.

Smarty vlastní například iWant, tedy prodejce značky Apple s deseti kamennými prodejnami, nebo obchod s elektronikou Smarty.cz. Smarty CZ loni zvýšil obrat o 19 procent na 2,3 miliardy korun. Prodej maloobchodním zákazníkům meziročně vzrostl o 33 procent a firemním pak o 26 procent. JRC má obrat okolo 600 milionů korun.

Vila v Dubaji, ilustrační foto

Trh s luxusními nemovitostmi v Dubaji táhnou bohatí Evropané

Poptávka po luxusních nemovitostech v Dubaji v prvním pololetí nebývale vzrostla, což vedlo i ke zvýšení cen. 

Přečíst článek

Americký výrobce čipů GlobalFoundries investuje v následujících dvou letech do rozšíření výrobní kapacity šest miliard dolarů (129 miliard Kč).

Výrobce čipů TSMC je nejhodnotnější firmou v Asii. Sesadil Tencent

Tažení čínských autorit proti technologickým gigantům citelně snížila hodnotu firem jako Alibaba či Tencent. Výrobce čipů TSMC, který naopak těží z globálního nedostatku polovodičů, tak sesadil Tencent z čela žebříčku nejhodnotnějších firem v Asii.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme