Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Škoda Auto od neděle obnoví výrobu v Kvasinách. Výpadek postihl celý koncern Volkswagen

Výroba automobilů Škoda
ČTK
 ČTK

Výroba automobilky Škoda Auto v závodě v Kvasinách na Rychnovsku by se podle vyjádření firmy měla postupně obnovovat od nedělních 22:00. Linky v Kvasinách stojí od pondělí, částečně omezená je také výroba v Mladé Boleslavi. Důvodem je výpadek subdodavatele ve Slovinsku, jehož výrobu zničily záplavy. Výroba v obou závodech může být příští týden nadále omezená. Automobilka rovněž navýšila výrobu plně elektrického modelu Enyaq, informovala za automobilku Ivana Povolná.

Reklama

Výrobní linky se rozběhnou od neděle

„Výrobní linky v kvasinském závodě se po téměř týdenní odstávce z důvodu chybějícího komponentu postupně rozběhnou od neděle 17. září od 22 hodin. V následujícím týdnu bude řešen případný přetrvávající nedostatek dodávek komponentů v mladoboleslavském i kvasinském závodě poklesem výrobního programu prostřednictvím možné redukce počtu směn, a to v závislosti na aktuální disponibilitě dílu pro jednotlivé modely se spalovacími motory,“ uvedla Povolná. Slovinský subdodavatel je podle ní stále schopen dodávat pouze v omezeném rozsahu a usiluje o plné obnovení výroby.

„Dále se společnost Škoda Auto operativně soustředí na navýšení denní výrobní kapacity plně elektrické řady modelů Enyaq, které tímto výpadkem nejsou dotčeny,“ uvedla Povolná.

Výpadek u slovinského dodavatele součástek KLS postihl celý koncern Volkswagen. Automobilka už dříve uvedla, že chybějícím dílem je ozubený věnec pro dvouhmotový setrvačník pro spalovací motory modelů značky Škoda a dalších koncernových značek. S obnovením výroby u slovinského dodavatele součástek pomáhají i zaměstnanci mladoboleslavské automobilky Škoda Auto. Automobilka se nechce vyjadřovat k přesným počtům, modelům a dopadům na závody.

Výroba Škoda Fabia v mladoboleslavském závodu

Kvasiny stojí. Škodě Auto chybí díly od slovinského dodavatele

Automobilka Škoda Auto ode dneška pozastaví nejméně na týden výrobu v závodě v Kvasinách na Rychnovsku a nevyloučila ani částečné omezení výroby v Mladé Boleslavi. Důvodem je výpadek dodavatele ve Slovinsku, jehož výrobu zničily záplavy. Podle mluvčí automobilky Ivany Povolné slovinská firma dodává Škodě komponenty pro spalovací motory. Výpadek postihl celý koncern Volkswagen. Jde o druhou letošní odstávku Škody Auto, výrobu omezila i koncem ledna kvůli nedostatku čipů. Výroba už téměř tři týdny stojí v kolínské automobilce Toyota, která postrádá díly od požárem zničené firmy Novares.

Přečíst článek

Hybrid

Prodej hybridů vzrostl za osm měsíců o necelou polovinu. Největší zájem je o Toyotu

Prodej aut s hybridním pohonem za letošních osm měsíců vzrostl o téměř 41 procent na 25 987 vozů. Z toho plug-in hybridy rostly o 69 procent na 3566 aut. Odbyt elektromobilů se zvýšil o 58 procent na 4047 vozidel, vyplývá z aktuálních údajů Svazu dovozců automobilů.

Přečíst článek

Neplánovaná odstávka kolínské automobilky Toyota potrvá nejméně do poloviny září

Kolínská Toyota stále nevyrábí. Výrobu omezí i Škoda Auto

Neplánovaná odstávka v kolínské automobilce Toyota Motor Manufacturing Czech Republic potrvá i příští týden, minimálně do pátku 15. září. Potíže potkaly i největší českou automobilku Škoda Auto, která přechodně omezí výrobu ve svých továrnách v Mladé Boleslavi a Kvasinách na Rychnovsku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme